RAPORT DE ACTIVITATE - 2016 ASCOR Galaţi filiala „Sfântul Apostol Andrei”

 

DEPARTAMENTUL UNIVERSITARIA 

CAPELA STUDENŢEASCĂ

 

Departamentul Universitaria, este cel mai important şi reprezentativ departament al asociaţiei noastre şi, în anul 2016, acesta a vizat următoarele proiecte:

 

1.   Capela Studenţească:

a.   Program de rugăciune

b.   Dialoguri de Seară pentru studenţi

c.    Reamenajarea Sălii de Conferinţe a Capelei Studenţeşti ASCOR

d.   Hramuri Capelă

e.   Ateliere de Creaţie

f.     Corul ASCOR Galaţi

 

2.   Proiecţii de filme

3.   Promovarea proiectelor ASCOR în facultăţile din Universitate

4.   Sfinţirea Căminelor

5.   Manifestări organizate cu prilejul Sărbătorilor de Sfintele Paşti

6.   Manifestări organizate cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei

 

 

1.a. Capela Studenţească – Program de rugăciune

În cadrul Capelei Studenţeşti, programul de rugăciunea a fost intensificat, pe toată durata anului 2016, cu excepţia vacanţelor, astfel că, în fiecare seară a avut loc Rugăciunea de Seară, Slujba Acatist a mai multor sfinţi, Paraclisul Maicii Domnului, coordonatori ai Capelei fiind, Andrei Aschiopoaei şi Paul Deliu.  

La aceste rugăciuni participă zilnic 30-40 de studenţi iar la evenimente, participă 50-60 studenţi.

  

1.b. Capela Studenţească – Dialoguri de Seară pentru studenţi

În cadrul Capelei Studenţeşti, a continuat şi în anul 2016, formatul întâlnirilor duhovniceşti. Astfel, sub denumirea de „Dialoguri de seară pentru studenţi”, s-a încercat şi spunem noi că s-a reuşit să se creeze o atmosferă mai destinsă, mai prietenească, mai apropiată, atât între conferenţiari şi studenţi, cât şi între studenţi şi studenţi, trecând astfel peste rezervele şi teama tinerilor de a adresa întrebări sau de a adăuga anumite păreri personale, peste cele ale invitaţilor.

 

În cele ce urmează, Vă prezentăm care au fost cele 20 de dialoguri duhovniceşti ce s-au desfăşurat în cadrul Capelei Studenţeşt, în acest an:

 

 

DIALOGURI DE SEARĂ

 

-        20 ianuarie 2016 - Pr. Prof. Dr. Stelian Spanu - Personalitatea lui Mihai Eminescu şi sufletul autentic românesc,

-        30 ianuarie 2016 - Pr. Prof. Dr. Lucian Petroaia – Hramul Capelei - Sf. Trei Ierarhi,

-        3 februarie 2016 - Pr. Prof. Dr. Lucian Petroaia – Întâmpinarea Domnului,

-        1 martie 2016 - Pr. Prof. Dr. Pandele Gabriel – Tinerii şi valorile lumii contemporane,

-        8 martie 2016 - Pr. Dr. Toma Costel – Postul, urcuş duhovnicesc spre Înviere,

-        18 martie 2016 - Pr. Prof. Dr. Lucian Petroaia - Sensurile Duhovniceşti în Canonul cel Mare,

-        21 martie 2016 - Pr. Dr. Ionel Ene - Noul Testament legământ al iubirii sau document al justificării,

-        31 martie 2016 - Pr. Prof. Dr. Leontin Popescu - Tinerii şi valorile lumii contemporane,      

-        5 aprilie 2016 - Pr. Prof.Dr. Sorin Marinesc - Comunicare şi Cuminecare,

-        12 aprilie 2016 - Pr. Prof. Dr. Gagu Cristian - Sf. Maria Egipteanca, drumul de la păcat la sfinţenie,

-        19 aprilie - Diac. prof. dr. Sorin Adrian Mihalache - Binele şi Bunătatea – câteva locuri din Filocalie şi unele date recente din neuroştiinţe despre roadele spirituale şi beneficiile medicale ale bunătăţii,

-        21 aprilie 2016 - Pr. Prof. Dr. Ovidiu Soare - Importanţa rugăciunii şi a postului în formarea spirituală a tinerilor,

-        10 mai 2016 - Pr. Prof. Dr. Constantin Oancea  - Educaţia creştină contemporană,

-        16 noiembrie 2016 – Pr.Costel Toma – Chipul Sfântului şi chipul omului de success,

-        24 noiembrie 2016 – Pr. Gabriel Pandele – Misiunea Sf. Apostol Andrei la Dunărea de Jos,

-        28 noiembrie 2016 – Pr. Gabriel Pandele – Sfântul Apostol Andrei – Ocrotitorul studenţilor ASCOR,

-        30 noiembrie 2016 – Pr. Daniel Popa– Sfântul Apostol Andrei – Obiceiuri şi tradiţii,

-        8 decembrie 2016 – Pr. Lucian Petroaia – Viaţa şi minunile Sfântului Patapie. Actualitatea mesajului şi lucrării sfinţilor taumaturgi,

-        13 decembrie 2016 – Pr. Gabriel Pandele – Pilda Sfântului Nicolae, prin generozitarea spre bucurie,

-        16 decembrie 2016 – Pr. Sorin Marinescu – Sfânta Euharistie, comuniune şi viaţă.

 

ALTE ACTIVITĂŢI

Ziua Mondială a Tineretului Ortodox la Galaţi

În fiecare an, la data de 2 februarie 2016, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte Ziua Mondială a Tineretului Ortodox. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, al Dunării de Jos, ASCOR Galaţi, în parteneriat cu Liga Studenţilor din Galaţi, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi şi Direcţia de Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“, a organizat o întâlnire cu tineri studeţi români şi străini care, temporar, pe perioada studiilor, se află în oraşul de la Dunăre.

Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

 

Marşul pentru Viaţă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Ca în fiecare an, la data de 26 martie 2016, ASCOR Galaţi, împreună cu filialele gălăţene ale Asociaţiei ProVita şi cu Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“, a organizat Marşul pentru Viaţă, sub genericul „Pentru Viaţă, pentru Femeie, pentru Familie”.

Petrecere românească de Lăsat de Sec” la ASCOR Galaţi

Ca în fiecare an, înainte de începutul Postului Naşterii Domnului, ASCOR Galaţi a organizat, pentru toţi membrii săi, o petrecere tradiţională românească, aşa numitul „lăsat de sec”.

Această frumoasă activitate, primită cu mare entuziasm de toţi cei prezenţi, a fost presărată de concursuri, surprize şi muzică românească populară tradiţională.

Evenimentul sa desfăşurat în data de 11 noiembrie, în „Casa Veche Pub”.

Agape Tradiţionale la ASCOR Galaţi

Conform tradiţiei, şi în acest an, atât înainte de începutul Postului Învierii Domnului cât şi a celui al Naşterii Domnului, ASCOR Galaţi a organizat, pentru toţi membrii săi, tradiţionalele agape creştineşti, constând în servirea unei mese în comun, interpretarea unor cântece tradiţionale şi folk, concursuri, etc. Ambele agape au avut loc în cadrul Centrului de Cultură al ASCOR Galaţi.

1.c. Capela Studenţească – Reamenajarea Salii de Conferinţe

La începutul anului universitar 2016-2017, în cadrul sălii pentru conferinţe a Capelei Studenţeşti au avut loc lucrări de reamenajare, datorită nevoii ce s-a impus, urmare a numărului tot mai mare de studenţi care o frecventează zilnic.

Astfel, această sală a fost văruită, remobilată, dotată cu corpuri de iluminat noi, scaune şi bănci în stil rustic.

 

1.d. Capela Studenţească – Hramuri

Şi anul acesta, sărbătorirea hramurilor Capelei Studențești (Sfinţii Trei Ierarhi şi Întâmpinarea Domnului), pe care ASCOR Galaţi o administrează în Campusul Universitar „Al. I. Cuza”, din Galaţi, au început încă de dimineaţă, cu participarea unui număr mare de studenţi, la slujba de priveghere, la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Galaţi, parohie cu care desfăşurăm mai multe proiecte în comun.

 

Aici, tinerii ascoreni, au fost prezenţi la invitației părintelui paroh dr. Lucian Petroaia, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, dând răspunsurile la strană.

 

Starea de rugăciune, de bucurie dar şi de emoţie  a continuat și în seara celor două zile de hram, când la ceas de seară, numeroși studenți, împreună cu credincioși din parohia sus amintită, s-au unit în rugăciune, cântând Acatistul Mântuitorului şi al Sfinţilor Trei Ierarhi.

 

Slujba de seară, oficiată pentru cele două hramuri, a fost oficiată, în ambele cazuri, de pr. Lucian Petroaia, care, prin cuvântul rostit, a adus tinerilor prezenţi, multă alinare, binecuvântare și ajutor sufletesc.

 

Darurile sufletești au fost urmate și de daruri pământești, prin oferirea de iconițe iar la final, prin participarea tuturor, la o agapă frăţească, oferită atât de parohie cât şi de ASCOR Galaţi.

 

 

 

1.e. Capela Studenţească – Ateliere de Creaţie şi Corul ASCOR

În cadrul Capelei Studenţeşti, a continuat şi în acest an, derularea proiectului intitulat: Ateliere de Creaţie, ce au constat din cursuri gratuite destinate tuturor studenţilor interesaţi în realizarea de metaniere şi cruciuliţe din şfoară, lucrate manual, obiecte ce au fost apoi împărţite copiilor sau bătrânilor din azil, ateliere coordonate de Ioana Cotta.

 

1.f. Capela Studenţească – Corul ASCOR Galaţi

În cadrul Capelei Studenţeşti, a continuat şi în acest an, mobilizarea tinerilor cu ureche muzicală şi dornici de a învăţa colinde, care, sub coordonarea Teodorei Bostan şi a Roxanei Acxenie, au repetat şi învăţat săptămânal, un număr mare de colinde tradiţionare şi autentice, pentru ca în preajma Crăciunului să pornească la colindat la instituţiile din oraş, respectiv spitale, azile, orfelinate, dar şi firme partenere, parohii, credincioşi şi studenţi, membrii ASCOR Galaţi.

 

2. Proiecţii de filme

În cadrul departamentului Universitaria, în fiecare duminică, de pe întreg parcursul anului 2016, studenţii au putut viziona filme, proiectate în cadrul Centrului de Cultură al ASCOR Galaţi, din cadrul Căminului LSG, acţiunea fiind primită cu mult entuziasm de studenţi.

 

3. Promovarea proiectelor ASCOR în facultăţile din Universitate

Şi în acest an, ca de altfel la începutul fiecărui an universitar, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscop al Dunării de Jos, dar şi cu acordul Rectoratului / Decanatelor tuturor facultăţilor din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, ASCOR Galaţi s-a aflat, timp de o săptămână, în toate facultăţile, discutând cu studenţii, prezentându-le activităţile şi proiectele desfăşurate, invitându-i totodată să se alăture echipei noastre, oferindu-le, iconiţe, flyere de prezentare şi alte materiale informative.

În urma acestei promovări, un număr mare de studenţi ni s-a alăturat, acţiunilor noastre.

 

4. Sfinţirea Căminelor

Şi în acest an, ca de altfel la începutul fiecărui an universitar, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscop al Dunării de Jos, dar şi cu acordul Rectoratului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, ASCOR Galaţi a organizat Sfinţirea Căminelor. Această acţiune, extrem de dorită de toţi studenţii, s-a desfăşurat în data de 10 noiembrie.

 

Slujba sfinţirii apei a avut loc în faţa Troiţei Studenţeşti, din faţa Căminului B, fiind oficiată de un subor impresionant de preoţi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului nostru Părinte Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi a câtorva zeci de studenţi şi membrii ai LSG.

 

După slujbă, preoţii, împreună cu membrii ASCOR şi cu elevi ai Seminarului Teologic din Galaţi, au vizitat fiecare cameră din Campusul Universitar, binecuvântându-le, stropindu-le cu aghiazmă, oferind tuturor studenţilor, cărticele de rugăciuni şi iconiţe.

 

5.Manifestări organizate cu prilejul Sărbătorilor de Sfintele Paşti

Cu ocazia Sărbătorilor Sfintelor Paşti, ca în fiecare an, ASCOR Galaţi, prin voluntarii săi, a contribuit la întreg programul religios, cultural şi filantropic organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin participarea în costume populare, la Pelerinajul de Florii, în noaptea de Înviere şi la Slujba celei de a doua Învieri; s-a implicat în pregătirea Pascăi ce urma să fie împărţită credincioşilor în noaptea de Înviere, în pregătirea şi aducerea la Catedrala Arhiepiscopală a celor 12 copii orfani ce au participat la rânduiala spălării picioarelor, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de clerul catedralei şi de numeroşi credincioşi.

 

 

6.Manifestări organizate cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei

ASCOR Galati s-a implicat, ca în fiecare an, cu prilejul sărbătorilor dedicate Sfântului Apostol Andrei, în toate manifestările organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos:

 

-        26-29 noiembrie, împărtirea de ceai tuturor pelerinilor veniţi pentru a se închina la sfintele

moaşte,

-        26-30 noiembrie, implicarea şi oferirea de ajutor în cadrul cantinei arhiepiscopiei, în

organizarea meselor pentru toţi pelerinii,

-        26-30 noiembrie, 12 studenţi, membrii ASCOR, au participat la toate manifestările

religioase din această perioadă, purtând costume populare româneşti.

 

Pe lângă acestea, ASCOR Galaţi a organizat un amplu program de manifestări, prilejuite de acest mare eveniment, program pregătit pentru membrii filialelor ASCOR din ţară, care au dorit să ne fie alături. Astfel:

 

28 NOIEMBRIE

 

"Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul studenţilor" - Program duhovnicesc-religios,

loc de desfăşurare: Capela ASCOR a Studenţilor din Complexul “Al. I. Cuza”- Galaţi,

 

29 NOIEMBRIE

 

"Pelerinajul luminii – Lumina Sfântului Andrei" - Procesiune cu lumânări aprinse şi cântări

religioase, închinată Sfântului Apostol Andrei, loc de desfăşurare: traseul Catedrala Arhiepiscopală

Biserica „Sf.Andrei” a Seminarului teologic din Galaţi,

 

30 NOIEMBRIE

 

"Joc şi cântec românesc" - Spectacol cultural

loc de desfăşurare: Centrul de Cultură al ASCOR Galaţi, Cămin LSG,

"Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul studenţilor"- Program duhovnicesc-religios,

loc de desfăşurare: Capela ASCOR a Studenţilor din Complexul “Al. I. Cuza”- Galaţi.

 

 

DEPARTAMENTUL PREUNIVERSITARIA

                  

 

-        Pe tot parcursul acestui an, departamentul preuniversitaria, nu doar că a menţinut ci a şi

fructificat legătura dintre asociaţie şi toţi profesorii de religie din oraşul Galaţi.

-        Astfel, o deschidere deosebit de mare, faţă de programele noastre sociale şi filantropice, a

arătat-o Colegiul Naţional „Costache Negri”, prin dna. prof. Chirlandi Mioara, care nu doar că a încurajat elevii să participe la toate acţiunile noastre, ci a şi organizat colecte prin care a donat cantităţi mari de fructe, dulciuri şi bani, bunuri pe care le-a împărţit ulterior, alături de noi şi de elevii colegiului, tuturor celor aflaţi în nevoi.

-        În luna octombrie a acestui an, mulţumită conducerii tuturor liceelor din Galaţi, ASCOR

Galaţi, prin membrii săi voluntari, s-a aflat timp de 3 săptămâni, într-o campanie puternică de promovare a acţiunilor şi proiectelor pe care le desfăşoară, în toate liceele gălăţene, campanie ce a avut un real succes, astfel, mulţi elevi venind acum la acţiunile noastre.

 

 

 

DEPARTAMENTUL DE MISIUNE CREŞTINĂ

 

 

1.Proiecte social-filantropice

 

ASCOR Galaţi a organizat, pe tot parcursul anului 2016, o serie de acţiuni cu caracter social filantropic, constând în:

-        organizarea unui spectacol pentru bătrânii din Căminul de pe str. Domnească,

-        vizitarea bunicilor din toate cele trei azile din Galaţi, cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie,

pentru a le oferi flori, felicitări şi mărţişoare, urându-le, La Mulţi Ani!

-        vizitarea mamelor din Penitenciarul Galaţi, cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, pentru a le

oferi flori, felicitări şi mărţişoare, urându-le, La Mulţi Ani!

-        organizarea, la începutul lunii martie, împreună cu copiii de la Grădiniţa, cu program After

School din Fileşti, a spectacolului dedicat mamei, intitulat „Gladul ghioceilor”, în biserica parohială,

-        organizarea, în colaborare cuCentrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi, a unei ample

campanii de donare de sânge, pentru ca bonurile valorice să fie donate ulterior, unor acţiuni sociale şi filantropice ale ASCOR Galaţi,

-        organizarea unei ample campanii de strângere de alimente specifice de Paşte, fructe şi bani,

destinate familiilor sărace din cartierul Fileşti, familii pe care ASCOR Galaţi le are în grijă permanetă. Pachetele cu alimente au fost împărţite la un număr de 20 de familii, în biserica parohială, după slujba Sfintei Liturghii,

-        organizarea, cu sprijinulColegiului Naţional „Costache Negri”, prin dna. prof. Chirlandi

Mioara, a unei acţiuni social filantropice, prin care, în urma unei colecte realizate în rândul elevilor, a împărţit bătrânilor de la Azilul Spital de pe str. Domnească, pungi cu fructe, însumând o cantitate de 200 de kilograme,

-        organizarea unei ample campanii de strângere de alimente specifice de Crăciun, fructe şi

bani, destinate familiilor sărace din cartierul Fileşti, familii pe care ASCOR Galaţi le are în grijă permanetă. Pachetele cu alimente au fost împărţite la un număr de 25 de familii, în biserica parohială, după slujba Sfintei Liturghii.

 

-        Pe toată perioada lunii februarie a.c., lună premergătoare mărţişorului”, ASCOR Galaţi

a organizat sub sloganul „Dacă nu avem o floare, dăruim raze de soare”, o acţiune prin care un grup de voluntari, au realizat manual, felicitări şi mărţioare, pe care apoi le-au împărţit, alaturi de buchete de flori, începând cu 1 Martie, tuturor femeilor din Azile şi Penitenciar,

-        Pe tot parcursul anului 2016, ASCOR Galaţi a continuat însoţirea unui număr de 25 de

copii de la Centrele de Plasament din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii, atât la Capela Seminarului Teologic din Galaţi cât şi la alte biserici, pentru ca apoi să îşi continue programul până după-amiază, în parc, oferindu-le dulciuri şi fructe,

-        În luna decembrie a.c., membrii ASCOR Galaţi, au pornit în tradiţionalul Pelerinaj al

Colindătorilor, colindând astfel azilele, spitalele şi facultăţile din oraş.

-        În prima parte a anului 2016, Grădiniţa ASCOR, cu program After School „Moara de  

Lumină” din cartierul Fileşti, şi-a continuat derularea programelor săptămânale, acestea atingând o paletă foarte variată de activităţi, începând cu cele educationale, culturale, terminând cu cele sportive.

 

 

2.Pelerinaje şi Evenimente Internaţionale Studenţeşti

 

-        În data de 1 iunie 2016, ASCOR Galaţi a participat la organizarea Pelerinajului Anual al

Tinerilor de la mănăstirea Buciumeni, din eparhia Dunării de Jos,

-        În perioada 1 – 4 septembie 2016, ASCOR Galaţi a participat la Întrunirea Tinerilor

Ortodocşi din toată lumea, desfăşurată la Bucureşti,

-        În data de 14 octombrie, ASCOR Galaţi a participat la pelerinajul anual, la moaştele Sf.

Cuv. Parascheva de la Iaşi, la invitaţia ASCOR Iaşi,

-        În data de 28 octombrie, ASCOR Galaţi a participat la pelerinajul anual, la moaştele Sf.

Cuv. Dimitrie din Basarab, la invitaţia ASCOR Bucureşti,

-        În perioada 2 – 5 decembrie 2016, ASCOR Galaţi a organizat un pelerinaj la mănăstirea

Buciumeni, din eparhia Dunării de Jos,

-        În perioada 29 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, ASCOR Galaţi a organizat un

pelerinaj la mănăstirea Buciumeni, din eparhia Dunării de Jos,

-        În anul 2016, ASCOR Galaţi au vizitat mai multe mănăstiri de pe întreg cuprinsul

Patriarhiei Române, constând în scurte pelerinaje (mănăstirea Putna, Bujoreni, Anichit, Oaşa, etc.),

 

-        În perioada 27 iulie – 7 august 2016, ASCOR Galaţi a participat,  din binecuvântarea  

Înaltpreasfinţiei Sale, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscop al Dunării de Jos, la cel de-al 20 lea schimb de experienţă inter-cultural şi inter-religios, organizat în Germania, la Tubingen, pe tema: „Biserica în Lume”,

-        În anul 2016, reprezentanţi ai ASCOR Galaţi, s-au aflat de 4 ori la întâlniri cu membri

reprezentanţi ai Nepsis Franţa, la Paris, pentru stabilirea unor noi colaborări şi schimburi de experienţă,

 

 

DEPARTAMENTUL CULTURAL

 

 

-        Pe tot parcursul anului 2016, în fiecare seară de luni, în cadrul Centrului de Cultură al

ASCOR Galaţi, din Căminul LSG, s-au desfăşurat Cursuri de Dans popular românesc, sub îndrumarea Elenei Vasile şi a Andreei Bumbaru,

-        Pe tot parcursul anului 2016, în fiecare seară de marţi, în cadrul Centrului de Cultură al

ASCOR Galaţi, din Căminul LSG, s-au desfăşurat Ateliere de Creaţie, sub îndrumarea Ioanei Cotta,

-        Pe tot parcursul anului 2016, în fiecare seară de vineri, în cadrul Centrului de Cultură al

ASCOR Galaţi, din Căminul LSG, s-au desfăşurat Seri de cântec (colinde, cântece folk, cântece patriotice), sub îndrumarea Teodorei Bostan şi a Roxanei Acxenie,

-        Pe tot parcursul anului 2016, în fiecare seară de duminică, în cadrul Centrului de Cultură

al ASCOR Galaţi, din Căminul LSG, s-au desfăşurat Concursuri de Cultură Generală, sub îndrumarea lui Andrei Aschiopoaei.

 

 

DEPARTAMENTUL SPORTIV

 

 

Pe tot parcursul anului 2016, acest departament fiind coordonat de Andrei Aschiopoaei, a organizat următoarele tipuri de activităţi, în care a implicat toţi membrii, cum ar fi: meciuri de fotbal,  concursuri de ping pong, concurs de şah.

 

 

GRILA DE PROGORAME SĂPTĂMÂNALE A ASCOR GALAŢI

2016

 

 

Zilnic,            ora 18.00:    Rugăciunea de Seară şi cuvânt din Proloage – Capela Studenţilor

 

Luni,             ora 18.00:    Cursuri de Dans Popular – Centrul de Cultură ASCOR

 

Marţi,            ora 18.00:    Ateliere de Creaţie – Centrul de Cultură ASCOR

                    ora 19.00:    Dialoguri Duhovniceşti – Capela Studenţilor

 

Miercuri,       ora 20.00:    Slujba Paraclisului Maicii Domnului – Capela Studenţilor

 

Joi,               ora 16.00:    Activitate sportivă, Baschet şi Volei – Sala de Sport Puşkin

 

Vineri,          ora 18.00:    Seară de Cântec – Centrul de Cultură ASCOR

ora 20.00:    Şedinţa de Organizare ASCOR – Centrul de Cultură ASCOR

 

Duminca,      ora 09.00      Însoţirea copiilor orfani la slujba Sfintei Liturghii

          ora 17.00:    Slujba Paraclisului Maicii Domnului – Catedrala Arhiepiscopală

 

ora 19.00:    Concurs de Cultură Generală – Centrul de Cultură ASCOR

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar