RAPORT DE ACTIVITATE - 2017 ASCOR Galaţi filiala „Sfântul Apostol Andrei”
DEPARTAMENTUL UNIVERSITARIA
CAPELA STUDENŢEASCĂ
Departamentul Universitaria, este cel mai important şi reprezentativ departament al asociaţiei noastre şi, în anul 2017, acesta a vizat următoarele proiecte:
1. Capela Studenţească:
a. Program de rugăciune
b. Dialoguri de Seară pentru studenţi
c. Reamenajare Sedii – Centrul de Tradiţii al ASCOR şi a Sălii de Conferinţe a Capelei Studenţeşti
d. Hramuri Capelă
e. Ateliere de Creaţie
f. Corul ASCOR Galaţi
2. Proiecţii de filme
3. Promovarea proiectelor ASCOR în facultăţile din Universitate
4. Lansarea Contului Oficial de Facebook al ASCOR Galaţi
5. Sfinţirea Căminelor
6. Manifestări organizate cu prilejul Sărbătorilor de Sfintele Paşti
7. Manifestări organizate cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei
1.a. Capela Studenţească – Program de rugăciune
În cadrul Capelei Studenţeşti, programul de rugăciunea a fost intensificat, pe toată durata anului 2017, cu excepţia vacanţelor, astfel că, în fiecare seară a avut loc Rugăciunea de Seară, Slujba Acatist a mai multor sfinţi, Paraclisul Maicii Domnului, coordonatori ai Capelei fiind, Roxana Acxenie şi Andrei Aschiopoaei.
La aceste rugăciuni participă zilnic 30-40 de studenţi iar la evenimente, participă 50-60 studenţi.
1.b. Capela Studenţească – Dialoguri de Seară pentru studenţi
În cadrul Capelei Studenţeşti, a continuat şi în anul 2017, formatul întâlnirilor duhovniceşti săptămânale. Astfel, sub denumirea de „Dialoguri de seară pentru studenţi”, s-a încercat şi spunem noi că s-a şi reuşit să se creeze o atmosferă mai destinsă, mai prietenească, mai apropiată, atât între conferenţiari şi studenţi, cât şi între studenţi şi studenţi, trecând astfel peste rezervele şi teama tinerilor de a adresa întrebări sau de a adăuga anumite păreri personale, peste cele ale invitaţilor.
În cele ce urmează, Vă prezentăm care au fost cele 20 de dialoguri duhovniceşti ce s-au desfăşurat în cadrul Capelei Studenţeşt, în acest an:
DIALOGURI DE SEARĂ
- 09.01.2017, Ora 1900 - Pr. Ionel Ene - Drumul de la secularizare spre sfințenie
- 24.01.2017, Ora 1900 - Pr. Cristian Gagu - Despre iconoclasmul contemporan
- 30.01.2017, Ora 1900 - Pr. Lucian Petroaia Sf. Trei Ierarhi, modele de prietenie curată şi de lucrare sfântă, pentru tineri
- 03.02.2017, Ora 1900 - Pr. Cristian Gagu - Provocările comunicării virtuale
- 07.02.2017, Ora 1900 - Pr. C-tin Oancea - Valorile familiei creștine. Provocări contemporane
- 02.03.2017, Ora 1900 - Pr. Mihai Roșu - Foloasele citirii Dumnezeieștilor Scripturi
- 09.03.2017, Ora 1900 - Pr. Mihai Roșu - Rostul rugăciunii în viața tinerilor
- 14.03.2017, Ora 1900 - Pr. Ionescu Marian - Comunicare și comuniune în viața tinerilor creștini
- 16.03.2017, Ora 1900 - Pr. Ovidiu Soare - Importanța rugăciunii și a postului în formarea spirituală a tinerilor
- 21.03.2017, Ora 1900 - Pr. Ionescu Marian - Locul și rolul tânărului creștin în Biserică
- 22.03.2017, Ora 1900 - Pr. Costel Toma - Rolul teologiei în formarea tinerilor creștini
- 31.03.2017, Ora 1900 - Pr. Sorin Marinescu - Sfanta Euharistie,comuniune si viata
- 11.05.2017, Ora 1900 - Pr. Ovidiu Soare - Învierea Domnului, cale spre cultivarea iubirii, prieteniei și respectului față de aproape
- 06.06.2017, Ora 1900 - Pr. Lucian Petroaia - Film despre Sfântul Luca Medicul şi Arhiepiscopul Crimeii şi voi vorbi despre "Realitatea minunilor, în lumea noastră
- 7.11.2017, Ora 19:00 - Pr. Lect. Dr. Toma Costel - Teologia icoanei în Biserica Ortodoxă
- 14.11.2017, Ora 19:00 - Pr. Conf. Dr. Gabriel Pandele - Noblețea de a fi ortodox
- 28.11.2017, Ora 18:00 - Pr. Lect. Dr. Sorin Marinescu - Simbolul de credinta si unitatea Bisericii
- 4.11.2017, Ora 1900 - Pr. Lect. Dr. Lucian Petroaia - Sf. Cuv. Patapie Egipteanul
- 4.12.2017, Ora 1900 - Pr. Lect. Dr. Lucian Petroaia - Sfinţii, prezenţe reale şi providenţiale în viaţa tinerilor. Studiu de caz: Sf. Cuv. Patapie Egipteanul
- 4.12.2017, Ora 1900 Conferința susținuta de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană
ALTE ACTIVITĂŢI
Ziua Mondială a Tineretului Ortodox la Galaţi
În fiecare an, la data de 2 februarie 2017, Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte Ziua Mondială a Tineretului Ortodox. Cu acest prilej, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, al Dunării de Jos, ASCOR Galaţi, în parteneriat cu Liga Studenţilor din Galaţi, Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi şi Direcţia de Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“, a organizat o întâlnire cu tineri studenţi români şi străini care, temporar, pe perioada studiilor, se află în oraşul de la Dunăre.
Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.
Marşul pentru Viaţă în Arhiepiscopia Dunării de Jos
Ca în fiecare an, la data de 25 martie 2017, ASCOR Galaţi, împreună cu filialele gălăţene ale Asociaţiei ProVita şi cu Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“, a organizat Marşul pentru Viaţă, sub genericul „Pentru Viaţă, pentru Femeie, pentru Familie”.
Petrecere românească de „Lăsat de Sec” la ASCOR Galaţi
Ca în fiecare an, înainte de începutul Postului Învierii Domnului şi al Naşterii Domnului, ASCOR Galaţi a organizat, pentru toţi membrii săi, o petrecere tradiţională românească, aşa numitul „lăsat de sec”.
Această frumoasă activitate, primită cu mare entuziasm de toţi cei prezenţi, a fost presărată de concursuri, surprize şi muzică românească populară tradiţională.
Agape Tradiţionale la ASCOR Galaţi
Conform tradiţiei, şi în acest an, atât înainte de începutul Postului Învierii Domnului cât şi a celui al Naşterii Domnului, ASCOR Galaţi a organizat, pentru toţi membrii săi, tradiţionalele agape creştineşti, constând în servirea unei mese în comun, interpretarea unor cântece tradiţionale şi folk, concursuri, etc. Ambele agape au avut loc în cadrul Centrului de Cultură al ASCOR Galaţi.
1.c. Reamenajare Sediul ASCOR Galaţi (Centrul de Tradiţii) şi Sala de Conferinţe a Capelei Studenţeşti
Pe parcursul anului 2017, în cadrul Sediului ASCOR Galaţi (Centrul de Tradiţii) şi a Sălii de Conferinţe a Capelei Studenţeşti au avut loc lucrări de reamenajare, datorită nevoii ce s-a impus, urmare a numărului tot mai mare de studenţi care o frecventează zilnic.
Astfel, sediile au fost văruite, pictate manual, remobilate, dotate cu corpuri de iluminat noi şi scaune.
1.d. Capela Studenţească – Hramuri
Şi anul acesta, sărbătorirea hramurilor Capelei Studențești (Sfinţii Trei Ierarhi şi Întâmpinarea Domnului), pe care ASCOR Galaţi o administrează în Campusul Universitar „Al. I. Cuza”, din Galaţi, au început încă de dimineaţă, cu participarea unui număr mare de studenţi, la slujba de priveghere, la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Galaţi, parohie cu care desfăşurăm mai multe proiecte în comun.
Aici, tinerii ascoreni, au fost prezenţi la invitației părintelui paroh dr. Lucian Petroaia, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, dând răspunsurile la strană.
Starea de rugăciune, de bucurie dar şi de emoţie a continuat și în seara celor două zile de hram, când la ceas de seară, numeroși studenți, împreună cu credincioși din parohia sus amintită, s-au unit în rugăciune, cântând Acatistul Mântuitorului şi al Sfinţilor Trei Ierarhi.
Slujba de seară, oficiată pentru cele două hramuri, a fost oficiată, în ambele cazuri, de pr. Lucian Petroaia, care, prin cuvântul rostit, a adus tinerilor prezenţi, multă alinare, binecuvântare și ajutor sufletesc.
Darurile sufletești au fost urmate și de daruri pământești, prin oferirea de iconițe iar la final, prin participarea tuturor, la o agapă frăţească, oferită atât de parohie cât şi de ASCOR Galaţi.
1.e. Capela Studenţească – Ateliere de Creaţie şi Corul ASCOR
În cadrul Capelei Studenţeşti, a continuat şi în acest an, derularea proiectului intitulat: Ateliere de Creaţie, ce au constat din cursuri gratuite destinate tuturor studenţilor interesaţi în realizarea de metaniere şi cruciuliţe din şfoară, lucrate manual, obiecte ce au fost apoi împărţite copiilor sau bătrânilor din azil, ateliere coordonate de Ioana Cotta şi Mihaela Crihană.
1.f. Capela Studenţească – Corul ASCOR Galaţi
În cadrul Capelei Studenţeşti, a continuat şi în acest an, mobilizarea tinerilor cu ureche muzicală şi dornici de a învăţa colinde, care, sub coordonarea Teodorei Bostan şi a Roxanei Acxenie, au repetat şi învăţat săptămânal, un număr mare de colinde tradiţionare şi autentice, pentru ca în preajma Crăciunului să pornească la colindat la instituţiile din oraş, respectiv spitale, azile, orfelinate, dar şi firme partenere, parohii, credincioşi şi studenţi, membrii ASCOR Galaţi.
2. Proiecţii de filme
În cadrul departamentului Universitaria, în fiecare duminică, de pe întreg parcursul anului 2017, studenţii au putut viziona filme, proiectate în cadrul Centrului de Cultură al ASCOR Galaţi, din cadrul Căminului LSG, acţiunea fiind primită cu mult entuziasm de studenţi.
3. Promovarea proiectelor ASCOR în facultăţile din Universitate
Şi în acest an, ca de altfel la începutul fiecărui an universitar, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscop al Dunării de Jos, dar şi cu acordul Rectoratului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, ASCOR Galaţi s-a aflat, timp de 2 săptămâni, în toate facultăţile dar mai ales în toate camerele din căminele Campusului Universitar, discutând cu studenţii, prezentându-le activităţile şi proiectele desfăşurate, invitându-i totodată să se alăture echipei noastre, oferindu-le, iconiţe, flyere de prezentare şi alte materiale informative.
În urma acestei promovări, un număr mare de studenţi ni s-a alăturat, acţiunilor noastre.
4. Lansarea Contului Oficial de Facebook al ASCOR Galaţi
În primăvara anului 2017, membrii ASCOR, responsabili ai dep. Promovare Multimedia, Andrei Aschiopoaei şi Teodora Bostan, au realizat şi lansat contul oficial Facebook al ASCOR Galaţi, pe care apoi au început să îl gestioneze zilnic, făcând cunoscut tuturor membrilor şi simpatizanţilor, activităţile noastre. Noul cont Facebook se bucură de mare succes.
5. Sfinţirea Căminelor
Şi în acest an, ca de altfel la începutul fiecărui an universitar, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscop al Dunării de Jos, dar şi cu acordul Rectoratului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, ASCOR Galaţi a organizat Sfinţirea Căminelor. Această acţiune, extrem de dorită de toţi studenţii, s-a desfăşurat în data de 11 noiembrie, fiind prezenţi un număr mare de preoţi, studenţi membrii ASCOR şi LSG, teologi şi seminarişti.
Slujba sfinţirii apei a avut loc în faţa Troiţei Studenţeşti, din faţa Căminului B, fiind oficiată de un subor impresionant de preoţi, în prezenţa pc. Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos Lucian Petroaia şi a câtorva zeci de studenţi teologi.
După slujbă, preoţii, împreună cu membrii ASCOR şi cu elevi ai Seminarului Teologic din Galaţi, au vizitat fiecare cameră din Campusul Universitar, binecuvântându-le, stropindu-le cu aghiazmă, oferind tuturor studenţilor, cărticele de rugăciuni şi iconiţe.
6.Manifestări organizate cu prilejul Sărbătorilor de Sfintele Paşti
Cu ocazia Sărbătorilor Sfintelor Paşti, ca în fiecare an, ASCOR Galaţi, prin voluntarii săi, a contribuit la întreg programul religios, cultural şi filantropic organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin participarea în costume populare, la Pelerinajul de Florii, în noaptea de Înviere şi la Slujba celei de a doua Învieri; s-a implicat în pregătirea Pascăi şi împărţirea acesteia credincioşilor în noaptea de Înviere, în ajutorul dat în cadrul Cantinei Arhiepiscopiei, în pregătirea şi aducerea la Catedrala Arhiepiscopală a celor 12 copii orfani ce au participat la rânduiala spălării picioarelor, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de clerul catedralei şi de numeroşi credincioşi.
7.Manifestări organizate cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei
ASCOR Galati s-a implicat, ca în fiecare an, cu prilejul sărbătorilor dedicate Sfântului Apostol Andrei, în toate manifestările organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos:
- 27-30 noiembrie, împărtirea de ceai tuturor pelerinilor veniţi pentru a se închina la sfintele
moaşte,
- 27-30 noiembrie, implicarea şi oferirea de ajutor în cadrul cantinei arhiepiscopiei, în
organizarea meselor pentru toţi pelerinii,
- 27-30 noiembrie, 12 studenţi, membrii ASCOR, au participat la toate manifestările
religioase din această perioadă, purtând costume populare româneşti.
Pe lângă acestea, ASCOR Galaţi a organizat un amplu program de manifestări, prilejuite de acest mare eveniment, program pregătit pentru membrii filialelor ASCOR din ţară, care au dorit să ne fie alături. Astfel:
28 NOIEMBRIE
"Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul studenţilor" - Program duhovnicesc-religios,
loc de desfăşurare: Capela ASCOR a Studenţilor din Complexul “Al. I. Cuza”- Galaţi,
29 NOIEMBRIE
"Pelerinajul luminii – Lumina Sfântului Andrei" - Procesiune cu lumânări aprinse şi cântări
religioase, închinată Sfântului Apostol Andrei, loc de desfăşurare: traseul Catedrala Arhiepiscopală
Biserica „Sf.Andrei” a Seminarului teologic din Galaţi,
30 NOIEMBRIE
"Joc şi cântec românesc" - Spectacol cultural
loc de desfăşurare: Centrul de Cultură al ASCOR Galaţi, Cămin LSG,
"Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul studenţilor"- Program duhovnicesc-religios,
loc de desfăşurare: Capela ASCOR a Studenţilor din Complexul “Al. I. Cuza”- Galaţi.
DEPARTAMENTUL PREUNIVERSITARIA
- Pe tot parcursul acestui an, departamentul preuniversitaria, nu doar că a menţinut ci a şi
fructificat legătura dintre asociaţie şi toţi profesorii de religie din oraşul Galaţi.
- Astfel, o deschidere deosebit de mare, faţă de programele noastre sociale şi filantropice, a
arătat-o Colegiul Naţional „Costache Negri”, prin dna. prof. Chirlandi Mioara, care nu doar că a încurajat elevii să participe la toate acţiunile noastre, ci a şi organizat colecte prin care a donat cantităţi mari de fructe, dulciuri şi bani, bunuri pe care le-a împărţit ulterior, alături de noi şi de elevii colegiului, tuturor celor aflaţi în nevoi.
- În luna octombrie a acestui an, mulţumită conducerii tuturor liceelor din Galaţi, ASCOR
Galaţi, prin membrii săi voluntari, s-a aflat timp de 3 săptămâni, într-o campanie puternică de promovare a acţiunilor şi proiectelor pe care le desfăşoară, în toate liceele gălăţene, campanie ce a avut un real succes, astfel, mulţi elevi venind acum la acţiunile noastre.
DEPARTAMENTUL DE MISIUNE CREŞTINĂ
1.Proiecte social-filantropice
ASCOR Galaţi a organizat, pe tot parcursul anului 2017, o serie de acţiuni cu caracter social filantropic, constând în:
- Vizitarea bătrânilor din Azilele din oraş, dialoguri cu aceştia şi oferirea de dulciuri,
- Vizitarea bunicilor din toate cele trei azile din Galaţi, cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie,
pentru a le oferi flori, felicitări şi mărţişoare, urându-le, La Mulţi Ani!
- Vizitarea mamelor din Penitenciarul Galaţi, cu ocazia zilelor de 1 şi 8 martie, pentru a le
oferi flori, felicitări şi mărţişoare, urându-le, La Mulţi Ani!
- Organizarea unei ample campanii de strângere de alimente specifice de Crăciun, fructe şi
bani, destinate familiilor sărace din cartierul Fileşti, familii pe care ASCOR Galaţi le are în grijă permanetă. Pachetele cu alimente au fost împărţite la un număr de 25 de familii, în biserica parohială, după slujba Sfintei Liturghii.
- În anul 2017, a avut loc demararea unui proiect nou, de mare succes, intitulat: “Să gătim
româneşte“, în cadrul căruia, studenţi membrii ASCOR au gătit, o data pe săptămână, iar apoi au oferit o masa pentru familiile sărace din cartierul Fileşti.
- Pe toată perioada lunii februarie a.c., lună premergătoare „mărţişorului”, ASCOR Galaţi
a organizat sub sloganul „Dacă nu avem o floare, dăruim raze de soare”, o acţiune prin care un grup de voluntari, au realizat manual, felicitări şi mărţioare, pe care apoi le-au împărţit, alaturi de buchete de flori, începând cu 1 Martie, tuturor femeilor din Azile şi Penitenciar,
- Pe tot parcursul anului 2017, ASCOR Galaţi a continuat însoţirea unui număr de 25 de
copii de la Centrele de Plasament din Galaţi, la slujba Sfintei Liturghii, atât la Capela Seminarului Teologic din Galaţi cât şi la alte biserici, pentru ca apoi să îşi continue programul până după-amiază, în parc, oferindu-le dulciuri şi fructe,
- În luna decembrie a anului 2017, membrii ASCOR Galaţi, au pornit în tradiţionalul
Pelerinaj al Colindătorilor, colindând astfel azilele, spitalele şi facultăţile din oraş.
2.Pelerinaje şi Evenimente Internaţionale Studenţeşti
- În data de 1 iunie 2017, ASCOR Galaţi a participat la organizarea Pelerinajului Anual al
Tinerilor de la mănăstirea Buciumeni, din eparhia Dunării de Jos,
- În perioada 1 – 4 septembie 2017, ASCOR Galaţi a participat la Întrunirea Tinerilor
Ortodocşi din toată lumea, desfăşurată la Iaşi,
- În data de 14 octombrie, ASCOR Galaţi a participat la pelerinajul anual, la moaştele Sf.
Cuv. Parascheva de la Iaşi, la invitaţia ASCOR Iaşi,
- În data de 28 octombrie, ASCOR Galaţi a participat la pelerinajul anual, la moaştele Sf.
Cuv. Dimitrie din Basarab, la invitaţia ASCOR Bucureşti,
- În perioada 10 – 12 decembrie 2017, ASCOR Galaţi a organizat un pelerinaj la
mănăstirea Tudor Vladimirescu, din eparhia Dunării de Jos,
- În perioada 30 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2018, ASCOR Galaţi a organizat un
pelerinaj la mănăstirea Buciumeni, din eparhia Dunării de Jos,
- În anul 2017, ASCOR Galaţi au vizitat mai multe mănăstiri de pe întreg cuprinsul
Patriarhiei Române, constând în scurte pelerinaje (mănăstirea Putna, Bujoreni, Anichit, Oaşa, etc.),
- În perioada 29 iulie – 7 august 2017, ASCOR Galaţi a participat, din binecuvântarea
Înaltpreasfinţiei Sale, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscop al Dunării de Jos, la cel de-al 21 lea schimb de experienţă inter-cultural şi inter-religios, organizat în Germania, la Tubingen, pe tema: „Biserica în Lume”,
- În perioada 27 – 29 octombrie 2017, ASCOR Galaţi a participat, din binecuvântarea
Înaltpreasfinţiei Sale, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscop al Dunării de Jos, la Consfătuirea Naţională ASCOR de la Bucureşti,
- În anul 2017, reprezentanţi ai ASCOR Galaţi, s-au aflat de 2 ori la întâlniri cu membri
reprezentanţi ai Nepsis Franţa, la Paris, pentru stabilirea unor noi colaborări şi schimburi de experienţă,
DEPARTAMENTUL CULTURAL
- Pe tot parcursul anului 2017, în fiecare seară de luni, în cadrul Centrului de Cultură al
ASCOR Galaţi, din Căminul LSG, s-au desfăşurat Cursuri de Dans popular românesc, sub îndrumarea Elenei Vasile şi a Andreei Bumbaru,
- Pe tot parcursul anului 2017, în fiecare seară de marţi, în cadrul Centrului de Cultură al
ASCOR Galaţi, din Căminul LSG, s-au desfăşurat Ateliere de Creaţie, sub îndrumarea Ioanei Cotta,
- Pe tot parcursul anului 2017, în fiecare seară de vineri, în cadrul Centrului de Cultură al
ASCOR Galaţi, din Căminul LSG, s-au desfăşurat Seri de cântec (colinde, cântece folk, cântece patriotice), sub îndrumarea Teodorei Bostan şi a Roxanei Acxenie,
- Pe tot parcursul anului 2017, în fiecare seară de duminică, în cadrul Centrului de Cultură
al ASCOR Galaţi, din Căminul LSG, s-au desfăşurat Concursuri de Cultură Generală, sub îndrumarea lui Codruţ Mirică.
DEPARTAMENTUL SPORTIV
Pe tot parcursul anului 2017, acest departament fiind coordonat de Andrei Aschiopoaei, a organizat următoarele tipuri de activităţi săptămânale, în care a implicat toţi membrii, cum ar fi: meciuri de fotbal, concursuri de ping pong, concurs de şah.
GRILA DE PROGRAME SĂPTĂMÂNALE A ASCOR GALAŢI
2017
Zilnic, ora 20.00: Rugăciunea de Seară şi cuvânt din Proloage – Capela Studenţilor
Luni, ora 18.00: Cursuri de Dans Popular – Centrul de Cultură ASCOR
Marţi, ora 18.00: Ateliere de Creaţie – Centrul de Cultură ASCOR
ora 19.00: Dialoguri Duhovniceşti – Capela Studenţilor
Miercuri, ora 20.00: Slujba Paraclisului Maicii Domnului – Capela Studenţilor
Joi, ora 16.00: Activitate sportivă, Baschet şi Volei – Sala de Sport Puşkin
Vineri, ora 18.00: Seară de Cântec – Centrul de Cultură ASCOR
ora 20.00: Şedinţa de Organizare ASCOR – Centrul de Cultură ASCOR
Duminca, ora 09.00 Însoţirea copiilor orfani la slujba Sfintei Liturghii
ora 17.00: Slujba Paraclisului Maicii Domnului – Catedrala Arhiepiscopală
ora 19.00: Concurs de Cultură Generală – Centrul de Cultură ASCOR

de conducere
- Președinte:
Codruț Mirică - Vice Președinte:
Mihai Jalbă - Vice Președinte:
Florentina Radu - Secretar:
Florentina Simona Atanasiu
- Secretar:
Ana Maria Șoga
- Consilier:
Nicolae Păun

ascor galati
- Birou Administrativ
in cadrul Centrului Eparhial - Capela Studenților
Campusul Univ. A.I.Cuza
Căminul H - Centru Activitați Culturale
Cămin LSG, mansarda - Atelier de Creatie
Campusul Univ. A.I.Cuza
Cămin A, demisol - Atelier de Pictura
Campusul Univ. A.I.Cuza
Cămin A, demisol
Calendar
|
|