BRIOSE DE POST CU NUCA

Presedintele ASCOR Galati, premiat de Patriarhul Romaniei
Duminica, 4 aprilie, la Resedința Patriarhala din Bucuresti, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel i-a premiat pe presedintii tuturor filialelor ASCOR din tara, dupa ce, cu o zi inainte, in aula Facultatii „Justinian Patriarhul” din Bucuresti, au participat la 2 zile de lucrari intense si fructuoase ale Consiliului Național, acesta fiind forul decizional superior ASCOR.
La acest eveniment desfasurat la Resedinta Patriarhala a fost prezent si presedintele nostru, dl Codrut Mirica, care a primit diploma pentru merite deosebite in promovarea si sustinerea valorilor crestine, a familiei si a filantropiei, in semn de pretuire si recunostinta, precum si o medalie.
Patriarhul Romaniei i-a felicitat pe cei prezenti, exprimandu-si speranta ca toate activitatile ASCOR, de anul trecut, propuse pentru marcarea a 30 de ani de activitate a asociatiei, amanate din cauza pandemiei, se vor realiza anul acesta. „Activitatile de anul trecut care au fost amanate din cauza pandemiei se vor realiza cu speranta anul acesta. Va felicitam si in mod deosebit va multumim pentru activitatile culturale, educationale si misionare pe care le desfasurati, dar si pentru campaniile de donare de sange care am inteles ca vor continua”, a spus Preafericirea Sa.
Totodata, presedintii filialelor ASCOR au fost felicitati de Preafericirea Sa pentru initiativa de a pariticipa la manifestarile pe care Syndesmos le va vorganiza in Polonia, dar si ale celor de la Nepsis Franta.
La final toti presedintii au primit din partea Patriarhului Romaniei cartea „Pomenirea celor adormiti in Domnul. Mic catehism liturgic”, semnata de pr. prof. dr. Nicolae D. Necula, si albumul „Diaspora Bisericii Ortodoxe Romane”, lucrari aparute anul acesta la Editura BASILICA a Patriarhiei Romane.
Biroul de Presa ASCOR Galati
Filialele ASCOR au primit diploma omagială cu medalie a anului 2020 din partea Patriarhului României
ASCOR Galati a primit astazi, din partea Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, diploma si medalia pentru misiunea desfasurata in randul tinerilor.
Consiliul Național ASCOR s-a întrunit la București
Presedintele ASCOR Galati a participat in aceste zile, alaturi de toti presedintii ASCOR din Romania, la Intrunirea Consiliului National, care s-a desfasurat la Bucuresti
Duminica Sfintei Cruci la Catedrala Patriarhală
Presedintii ASCOR din Romania au participat astazi la Catedrala Patriarhala, la slujba Sfintei Liturghii, oficiate de PS Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal
Ascor Galaţi în Pelerinaj la Mănăstirea Bujoreni
Pelerinajul ASCOR Galati la mrea. Bujoreni, s-a incheiat astazi ! Au fost multe clipe inaltatoare duhovniceste, a fost multa pace, liniste si bucurie !
Briose de post cu mere, nuci si dovleac
ASCOR Galați vă invită să servim împreună brioșe de post cu mere, nuci și dovleac
Un desert simplu si perfect alaturi de o ceasca de cafea sau ceai. Va recomandam sa folositi mere golden sau mere ionatane pentru aceasta reteta.
Ingrediente:
350gr faina
100ml ulei
250ml suc de portocale
100gr indulcitor Green Sugar
1 banana foarte coapta
1plic praf de copt
150gr nuci
3 mere
1/4lingurita scortisoara
150gr dovleac
2linguri indulcitor Green Sugar
1lingura zeama de lamaie
scortisoara
Instructiuni:
1. Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram cu putin Green Sugar. Banana se paseaza cu o furculita sau intr-un blender, impreuna cu sucul de portocale. Punem impreuna piureul de banane, sucul de portocale, indulcitorul Green Sugar si uleiul, apoi le amestecam bine 2-3 minute.
2. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul (vrem sa ramana bucatele mai mari). Amestecam doar cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu putin ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.
3. Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute (trebuie testate ca sa fim siguri ca sunt coapte).
4. Intre timp m-am ocupat de dovleac: l-am curatat, l-am taiat cubulete, apoi l-am pus intr-o tigaie cu 2 linguri Green Sugar, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa. Am gatit cu capac, pana cand nu mai era deloc apa, iar dovleacul era patruns. Dupa ce apa s-a evaporat mai tinem pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu cu o spatula. Recipe Notes Servim briosele cu putin dovleac pe ele.
Poftă bună!

de conducere
- Președinte:
Codruț Mirică - Vice Președinte:
Mihai Jalbă - Vice Președinte:
Florentina Radu - Secretar:
Florentina Simona Atanasiu
- Secretar:
Ana Maria Șoga
- Consilier:
Nicolae Păun

ascor galati
- Birou Administrativ
in cadrul Centrului Eparhial - Capela Studenților
Campusul Univ. A.I.Cuza
Căminul H - Centru Activitați Culturale
Cămin LSG, mansarda - Atelier de Creatie
Campusul Univ. A.I.Cuza
Cămin A, demisol - Atelier de Pictura
Campusul Univ. A.I.Cuza
Cămin A, demisol
Calendar
|
|