Orez cu varză de la Muntele Ahos
Rețetă
Orez cu varză de la Muntele Ahos
Ingrediente:
1 varză
1 cană de orez
4 tulpini de ţelină mărunţite
2 cepe mari tocate
4 căţei de usturoi mărunţiţi
2 foi de dafin
oregano
chimen
scorţişoară
300 ml de ulei
sare
piper
1 pahar de vin roşu
5 roşii (date pe râzătoare) sau 2 linguri de bulion (puţin diluat)
Instructiuni:
1) Se spală şi se curăţă varza de frunzele exterioare. Se îndepărtează cotorul şi se taie frunzele în fâşii de 2 cm.
2) Se pun la fiert împreună varza, orezul, ţelina, ceapa, usturoiul, foile de dafin, sarea, uleiul şi se completează cu apă. Cratiţa se acoperă cu un capac.
3) Se prepară un amestec de roşii sau bulion cu oregano, chimen, vin, scorţişoară şi piper care se adaugă peste varză.
4) Se amestecă bine şi se lasă pe foc până când scade sosul. ATENŢIE să nu se prindă mâncarea!
Poftă bună!
Pelerinaj la Mănăstirea Bujoreni
Hai la Bujoreni !
Vrei sa stii cat de frumos a fost ultima data ? Intreaba-ne !
Beneficiile postului
Studentii nostri din Departamentului de Arte si Cultura ne explica, cat de nebanuite sunt beneficiile postirii !
Ii felicitam si le multumim !
Pelerinaj la Mănăstirea Putna si Mănăstirea Sihastria Putnei
Dragilor, am intrat in linie dreapta cu organizarea pelerinajului.
Din pacate, de aceasta data, in conditiile actuale, locurile vor fi extrem de limitate.
Va dorim post cu liniste si cu folos !
Reteta de post : ,,Bulgur cu legume”
Vom spune doar atât : ,,Bulgur cu legume”.
O rețetă de post foarte ușor de făcut și minunată de împărțit cu cei dragi.
Este un aliment foarte sanatos, are consistenta usor crocanta si gust subtil de nuca. Este foarte satios, contine multe fibre si are multiple beneficii pentru sanatate.
Ingrediente bulgur cu legume
200 gr bulgur
1 dovlecel tip zuchini
1 ardei Kapia
1 fir praz
3 fire ceapa verde
3 linguri ulei masline
sare
piper
1. Punem bulgurul intr-un bol.
2.Apoi avem doua variante, fie fierbem bulgurul timp de zce minute, fie il lasam in apa sa se umfle pentru 30 minute. In amble variante proportia trebuie sa fie o masura orez, trei masuri apa.
3. Il rasturnam intr-o sita si il lasam la scurs.
4. Cat se scurge bulgurul pregatim legumele. Taiem dovlecelul feliute, ardeiul il taiem fideluta iar prazul il vom taia rondele. Punem legumele intr-un wok (sau o tigaie mai adanca) impreuna cu uleiul de masline.
5. Lasam legumele pe foc atat cat sa se inmoaie usor, dar sa isi pastreze textura crocanta. Adaugam sarea si piperul proaspat rasnit.
6. Adaugam bulgurul peste legume.Amestecam.
7.Punem intr-un bol bulgurul cu legume si adaugam deasupra ceapa verde taiata marunt.
Poftă bună!
Prăjitură de post :,,Ziua și noaptea”
ASCOR Galați vă invită să facem împreună o prăjitură de post numită ,,Ziua și noaptea”
Prajitura ziua si noaptea, in varianta de post, este o prajitura deosebit de buna, si mai ales destul de economica avand in vedere ca nu contine oua, lapte sau unt.
Pentru aceasta aveți nevoie de:
450 ml apa minerala
250 ml ulei
300 gr zahar
1 lingurita extract vanilie
1 lingurita praf copt
500 gr faina
2 lingurite cacao
100 gr nuca macinata
Mod de preparare prajitura ziua si noaptea, de post
1. Punem intr-un bol apa minerala, uleiul, zaharul si extractul de vanilie si amestecam ca sa se dizolve zaharul. Adaugam faina si praful de copt si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
2. Impartim in doua compozitia si in una din ele adaugam cacao si incorporam. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba si nivelam.
3. Turnam deasupra compozitia cu cacao si nivelam.
Presaram deasupra nuca macinata grosier, astfel incat sa ramana si bucatele mai mari.
4. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru aproximativ 30 minute.
5. Lasam prajitura sa se raceasca apoi o taiem cuburi.
Poftă bună!

de conducere
- Președinte:
Codruț Mirică - Vice Președinte:
Mihai Jalbă - Vice Președinte:
Florentina Radu - Secretar:
Florentina Simona Atanasiu
- Secretar:
Ana Maria Șoga
- Consilier:
Nicolae Păun

ascor galati
- Birou Administrativ
in cadrul Centrului Eparhial - Capela Studenților
Campusul Univ. A.I.Cuza
Căminul H - Centru Activitați Culturale
Cămin LSG, mansarda - Atelier de Creatie
Campusul Univ. A.I.Cuza
Cămin A, demisol - Atelier de Pictura
Campusul Univ. A.I.Cuza
Cămin A, demisol
Calendar
|
|