Proiecte finalizate 2011

Pelerinaj ASCOR Iaşi în Arhiepiscopia Dunării de Jos în mijlocul ASCOR Galaţi

Pelerinajul nostru, organizat de ASCOR Iasi in Dobrogea si Delta Dunarii (4-10 iulie 2011) s-a incheiat cu bucuria prilejuita de vizita in Galatiul Arhiepiscopiei Dunarii de Jos (9 iulie, dupa-masa – 10 iulie, seara). Trecerea dragului fluviu catre orasul ocrotit de Intaiul Apostol chemat, Andrei, noi – ascorenii ieseni – am facut-o pe bac, cantand langa roata autocarului care ne-a purtat din Iasi prin intreaga Dobroge si salutand astfel orasul ce avea sa ne gazduiasca pentru o noapte.

Tristetea sfarsitului de pelerinaj ne-a fost indulcita cand, ajunsi in fata Catedralei Arhiepiscopale, am fost frumos intampinati de membrii ASCOR Galati. Acestia ne-au prezentat sediul asociatiei, marturie a sprijinului de care se bucura filiala galateana din partea Inaltpreasfintitului Parinte dr. Casian Craciun. Dupa un bun-venit al presedintelui ascorean galatean, Codrut Mirica, am{jcomments off} impreuna-hotarat ca scurta noastra sedere la Galati n-ar putea incepe mai rodnic decat prin participarea la slujba de priveghere pentru duminica ce va urma.

Ne-am tot rotit ochii pe inaltele ziduri ale Catedralei din Galati, cu dorinta de a cuprinde cat mai multe chipuri de sfinti cu ochii mintii si de a le pastra bine in suflet pana la viitoarea vizita. IPS Casian ne-a daruit cateva cuvinte de invatatura la sfarsitul Laudei de seara, dupa care ne-a anuntat ca Sf. Liturghie, care in mod obisnuit incepea la ora 9:00, va incepe la 8:00 iar noi urma sa dam raspunsurile la Sfanta Liturghie, rugaminte care ne-a dat mari emotii. Rezultatul? Cel putin din partea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, a fost unul multumitor, care a bucurat pe Inaltpreasfintia sa.

De cazat, am fost cazati nu departe de Catedrala, in caminul unde isi petrec semestrul „Erasmus” studentii straini, iar cina am luat-o la Manastirea şi Asezamantul Social-Filantropic "Sfantul Vasile cel Mare", din a carui istorie si prezent fiecare din noi am avut foarte multe de invatat. Daruirea maicilor care ocrotesc 90 de suflete si interesul manifestat de Arhiepiscopie si de Institutiile orasului si ale judetului dovedesc ca, si in aste vremuri, e loc de infaptuit binele catre semenii ce au nevoie de ajutor.

Ce mare bucurie dupa Sf. Liturghie cand, prin cantari, ASCOR-ul iesean a fost primit in curtea palatului arhiepiscopal unde ne-au fost oferite spre inchinare sfinte moaste din resedinta IPS Casian Craciun. Aceasta binecuvantare impartasita cu noi a reprezentat un adevarat semn de pretuire si de grija parinteasca a Sa catre toti tinerii ortodocsi. Cuvantul de invatatura de dinaintea mesei de pranz a fost unul cu adevarat motivant si a aprins si mai tare in noi dorinta de a ajuta si, prin aceasta, de a-L marturisi  pe Hristos, Domnul Mantuitorul.

Dupa bucuria intalnirii cu Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a urmat decazarea, pentru ca micul nostru sejur in orasul Apostolului Andrei sa se incheie cu o mica plimbare pe faleza Dunarii si cu ganduri frumoase si urari de bine schimbate intre ascorenii moldoveni, atat galateni cat si ieseni.

Ne dorim si speram ca si pentru viitor sa repetam astfel de manifestari si intalniri tineresti, extrem de constructive si folositoare, pe care le vom pune la punct, printr-un program stabnilit in comun.

Multumim Domnului cel Iubitor de oameni pentru bucuriile acestui pelerinaj si cele adunate in vizita caminului ASCOR-ului Galati.

Tinerii pelerini de la ASCOR Iasi

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar