Proiecte finalizate 2011

Schimb de experienţă între studenţii ASCOR Galaţi şi studenţii germani

Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu ca si pentru acest an, sa putem derula si duce la bun sfarsit schimbul de experienta teologic si cultural, pe care ASCOR Galati, cu binecuvantarea IPS dr. Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, il desfasoara de 15 ani, impreuna cu tineri studenti teologi din Biserica Evanghelica de Wurttemberg – Tubingen, Germania.

Anul acesta, schimbul s-a dovedit a fi unul mult mai profund, mai matur si mai interesant, pe de o parte pentru faptul ca s-a sarbatorit jubileul celor 15 ani de colaborare dar pe de alta parte pentru ca grupurile, atat cel roman cat si cel german au fost mai numeroase, participand aproximativ 25 de studenti de la ASCOR si 25 de studenti germani, lutherani.

Tema generica sub care s-a derulat acest dialog a fost aceeasi cu cea declarata de Sfantul nostru Sinod, ca fiind tema anului 2011 in Biserica Ortodoxa Romana, anume: Taina Sfantului Botez si Taina Sfintei Cununii, perceptia si importanta acestor doua Sfinte Taina pentru tineri, atat ortodocsi cat si lutharani.

De-a lungul celor 10 zile, dupa un program destul de incarcat, tinerii lutherani au putut cunoaste, la modul practic si concret, viata din Biserica Ortodoxa Romana, participand la sfintele slujbe, vizitand manastiri, cunoscand problemele si modul de organizare si functionare al Centrelor Sociale din Arhiepiscopia Dunarii de Jos, dar si cunoscand si discutand cu multi tineri din ASCOR, cu care au legat frumoase prietenii.

Tinerii din delegatia germana, din acest an, s-au dovedit a fi extrem de interesati de tot ceea ce traim si manifestam si credem noi tinerii din ASCOR, au fost o multitudine de intrebari bine gandite si care vadeau o sete deosebita de cunoastere si de aprofundare a Teologiei Ortodoxe, explicate si intesele pana la final, la nivel de tineri.

Atat pentru noi cat si pentru prietenii nostri lutherani de la Tubingen, acest nou dialog, s-a dovedit a fi unul extrem de frumos, de constructiv si de necesar, mai ales pentru faptul ca toti acesti tineri teologi germani, urmeaza, cat de curand sa devina pastori.

Anul 2012 ne va gasi pe noi, tinerii de la ASCOR Galati, in vizita la prietenii nostri, lutherani, din Tubingen – Wurttemberg, Germania, pentru a ne putea arata si ei, cultura, viata si Biserica lor.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar