Proiecte finalizate 2012

Un nou Proiect Social – Filantropic initiat de ASCOR Galati

Cu ceva timp in urma va prezentam Proiectul Social - Filantropic, intitulat “Impreuna pentru o viata mai buna” pe care intentionam sa il desfasuram in parohia Filesti, situata la periferia orasului Galati.

Acesta a vizat inca de la inceput un numar de 20 de familii defavorizate, familii cu multi copii, familii extrem de sarace dar cu o credinta in Dumnezeu si cu o dorinta foarte mare pentru ca toti copiii lor sa studieze.

Iata ca proiectul a prins déjà contur si se deruleaza si astazi, concretizandu-se in vizite saptamanale ale membrilor ASCOR Galati, in oferirea catre aceste 20 de familii a unor pachete cu alimente de baza, haine si rechizite pentru copii, meditatii organizate la diferite materii scolare, etc.

Pentru ca nevoile oamenilor sunt tot mai mari, ASCOR Galati a demarat in duminica zilei de 5 februarie a.c., un nou Proiect Social si Filantropic intr-o parohie tanara din Cartierul Micro 39 din Galati.

Si de aceasta data acest proiect a fost realizat in parteneriat cu Parohia Ortodoxa Romana din Paris – St. Sulpice si cu cea din Lyon, precum si cu aportul concret al tuturor tinerilor ortodocsi romani din strainatate afiliati Organizatiei Nepsis – Organizatie a Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, carora le multumim din suflet.

Aici, parintele paroh Gabriel Pandele, a fost deosebit de incantat si de deschis fata de initiativa noastra si impreuna am gandit pasii pentru acest nou proiect.

Astfel am ales 20 de familii foarte sarace, majoritatea avand cate 5-7 copii, familii de care dorim sa ne ocupam de acum inainte, intr-un mod concret si constant.

Toate aceste familii au fost invitate duminica sa participle la Sfanta Liturghie, pentru ca apoi sa ne cunoastem putin si sa discutam impreuna.

Am fost uimiti sa vedem atat simplitatea lor, gandul lor curat, caldura sufleteasca, credinta nealterata dar si marea nadejde pe care o au in Dumnezeu.

Prima vizita s-a incheiat prin oferirea de pachete ce contin alimente de baza, dulciuri, jucarii si haine, pentru toate aceste familii urmand ca de acum, in fiecare duminica un grup de tineri de la ASCOR sa inceapa aici derularea unui program cultural si educativ, la care vor fi prezenti copiii, pentru ca la final sa organizam o agapa.

Si aceste 20 de familii vor fi incluse in programul nostru social si vor primi constant pachete cu toate cele necesare lor.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar