Proiecte finalizate 2012

Parohia CALMATUI – model de lucrare neobosita in slujba lui Dumnezeu

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintiei Sale dr. Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, ASCOR Galati a continuat astazi seria vizitelor sale misionare, intr-o parohie de care se simt extrem de apropiata, parohia Calmatui, din Judetul Galati.

Aceasta apropiere se datoreaza in primul rand faptului ca atat parintele paroh, Dorin Ciobanu, cat si sotia sa, dna. preoteasa Elena Ciobanu, s-au numarat printre membrii activi ASCOR, in urma cu cativa ani, ocupand functii in Comitetul de Conducere si fiind inca de atunci extrem de dinamici si plini de initiative frumoase.

In al doilea rand, ne apropie si ne bucura nespus de mult faptul ca sunt tineri ca si noi, ca ne inteleg problemele noastre, ne stiu curiozitatile si ne pot sfatui pe masura.

Astazi, ajungand in satul Calmatui, mare ne-a fost mirarea sa vedem cat de mult a inflorit parohia aceasta, doar in cativa ani de zile.

In ciuda numarului mic de familii si a situatiei financiare precare de aici, biserica parohiala, curtea bisericii precum si casa parohiala, sub coordonarea dinamicului parinte paroh, au fost consolidate si modernizate, in urma unor ample lucrari, respectand intru totul, regulile bisericesti.

Dupa ce am participat la Sf. Liturghie, cantand la strana, grupul nostru, format din 30 de studenti, a fost intampinat cu caldura de parintele Dorin Ciobanu, in numele intregii comunitati.

Apoi, copiii din parohie, sub directa indrumare a dnei. preotese Elena Ciobanu, ne-au oferit un frumos program cultural - religios.

Ziua a continuat cu agapa si s-a incheiat cu o frumoasa discutie libera, in curtea bisericii, discutie in cadrul careia tinerii au adresat multe intrebari, au cerut sfaturi pentru numeroasele probleme cu care se confrunta dar au ridicat si diverse probleme.

Felicitam din inima si multumim pentru primirea deosebit de calduroasa, multumim totodata si pentru deschiderea de care parintele a dat dovada, vis-a-vis de problemele ridicate de noi.

Apreciem, in final, intr-un mod cu totul special, tot efortul depus de parintele paroh, de dna preoteasa si de intreaga parohie, pentru aceasta vizita a noastra.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar