Proiecte finalizate 2013

Jubileul ASCOR GALATI ... 20 de ani de apostolat sub patronajul Sfantului Apostol Andrei

Anul 2013 este anul in care vom poposi cu totii si, pentru o clipa vom privi in urma. Vom privi nostalgic la cei 20 de ani de zile ce s-au scurs de cand ASCOR Galati si-a asumat rolul greu dar totodata frumos, de a face misiune printre tineri, atat studenti cat si elevi, prin organizarea de conferinte si dialoguri duhovnicesti regulate, avand invitati nume mari ale Bisericii Ortodoxe, de a coordona Capela Studenteasca, organizand aici programul zilnic de rugaciune, cu preoti delegati ai Arhiepiscopiei Dunarii de Jos dar si de a discuta cu studentii incercand sa gasim solutii pentru nevoile lor, tot mai multe.

Dorim sa marcam acest jubileu, in primavara acestui an, printr-o frumoasa succesiune de evenimente de readucere aminte a tuturor perioadelor ASCOR Galati, la care sa avem alaturi pe toti cei care de-a lungul acestor ani, au ajutat intr-un fel sau altul, misiunea ce s-a facut de catre marea familie ASCOR.

In cadrul acestor manifestari vom privi in urma la frumoasele evenimente universitare organizate, la conferintele si dialogurile duhovnicesti regulate, avand invitati nume mari ale Bisericii Ortodoxe, la Capela Studenteasca, locul unde ne-am adunat mereu pentru a ne ruga impreuna, fiind aici programul zilnic de rugaciune, avand preoti delegati ai Arhiepiscopiei Dunarii de Jos dar si la discutiile prietenesti purtate cu studentii, incercand sa gasim solutii pentru nevoile lor, tot mai multe.

 

In plan social, privim in urma la sutele, poate miile de studenti ce s-au perindat de-a lungul anilor in ASCOR, studenti care au mangaiat si au ascultat de nenumarate ori, fiecare cum a putut si cum a simtit, problemele batranilor din azile Privim la cei care au intins o mana detinutilor din penitenciare, discutand si cantand cu ei, cei care au bucurat copiii din orfelinate dar si pe cei proveniti din familii destramate si in fine, privim la toti cei care au ajutat, intr-un fel sau altul pe semenii lor aflati in nevoi.

Cultural vorbind, ASCOR Galati a inregistrat o deschidere foarte mare, organizand Concursuri de cultura generala, Concursuri de dans, Cursuri de dans traditional popular, Ateliere de Creatie, Ateliere de Icoane, vizite pentru culegerea, promovarea si conservarea folclorului din zona Dunarii de Jos, agape crestine si culturale, scenete, sezatori, seri de chitara, etc. Toate acestea au atras multi tineri care doreau in ASCOR si o latura recreativa.

Nu au lipsit nici actiunile misionare, vizite in parohiile din mediul rural, discutiile cu batranii de aici dar in acelasi timp s-au organizat si foarte multe actiuni ecologice, turistice si sportive.

Ne-a ajutat Dumnezeu ca in anul 2012, pe langa cele 2 sedii (Sediul Administrativ situat in cadrul Centrului Eparhial si Capela Studenteasca), cu sprijinul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, sa obtinem, sa dotam, sa utilam si sa mobilam complet, inca 2 sedii, unul dedicat „Centrului de Cultura” al ASCOR Galati si altul dedicat „Centrului Multimedia”, sedii in care acum isi desfasoara activitatea multi studenti.

De-a lungul celor 20 de ani, foarte multi tineri au trecut prin mijlocul asociatiei noastre. Mai intai din pura curiozitate, din dorinta de a intalni pe altii de aceeasi varsta cu ei iar mai apoi au ramas datorita entuziasmului si implinirii ce izvoraste din binele pe care l-au facut celorlalti, impreuna. Cu totii si-au continuat drumul, au absolvit facultatea si masterul, si-au intemeiat familii, au devenit parinti, neuitand niciodata ceea ce au invatat si au trait in ASCOR.

Am invatat in toti acesti ani ca nu este usor sa ai responsabilitati si ca doar daruind, vom putea dobandi, nu de l oameni ci de la Dumnezeu.

Nu este usor sa conduci ASCOR-ul. Se cere multa disciplina, cu toate ca este voluntariat. Nu stii niciodata cat de responsabil se simte fiecare din tinerii care vin si carora le sunt date sarcini si atunci apar emotii in reusita fiecarei actiuni.

Este nevoie sa vii de acasa cu mult timp pe care sa il poti dedica, sa vii cu multa rabdare, cu multa dragoste si sa le daruiesti tuturor celorlalti cate putin din toate astea, fie ei studenti sau oameni aflati in nevoi.

Daca nu te implici, cu timp si fara timp, crezand cu sinceritate ca tot ceea ce faci, faci pentru aproapele tau, pentru a multumi astfel lui Dumnezeu pentru toate cate ti-a dat tie, iti dai seama ca nu ai invatat nimic din ASCOR.

Dumnezeu a randuit ca acum, la implinirea a 20 de ani de actiuni extrem de frumoase, de complexe, de folositoare si de ziditoare pentru multi, sa ne gasim noi la carma ASCOR-ului.

Nu stim ce putem face mai bine decat a multumi.

Pe de o parte celor care au pus bazele acestei asociatii la Galati. Aici ne referim la Parintele Costea Tanasache, Maica Siluana (Eugenia Vlad) alaturi de totii tinerii ce le-au stat alaturi in anii 1993 care au inceput prin a se aduna la „bisericuta din port”.

Sa multumim tuturor generatiilor ce au urmat, fiecare dintre ele punandu-si intr-un mod deosebit de frumos si de constructiv, o amprenta asupra evolutiei ASCOR Galati.

Sa multumim tuturor presedintilor care s-au dedicat, au organizat si au coordonat, asa cum au considerat de cuviinta, zeci si sute de studenti.

Sa multumim tuturor celor ce au ajutat ASCOR-ul de-a lungul anilor, institutii ale statului, organizatii si fundatii, donatori si firme.

Sa multumim tinerilor din generatia actuala care, cu toate ca traiesc intr-o societate care are tendinta doar de a consuma, traiesc intr-o societate moderna si plina de tehonologie, se dedica si pun mult suflet in actiunile ASCOR de acum.

Sa multumim parintelui nostru duhovnic, Arhim Daniil Oltean, pentru ca fara sfaturile sale echilibrate, fara suportul si purtatea sa de grija, nu am fi izbandit in nici unul din proiectele noastre.

In fine multumim celui care ne-a animat mereu, ne-a dat incredere in noi, ne-a fost alaturi, ne-a incurajat si ne-a ajutat, binecuvantand toate initiativele noastre, cele spre folos, anume Inalt Prea Sfintiei Sale, dr. Casian Craciun, Arhipiescopul Dunarii de Jos, alaturi de toti angajatii Centrului Eparhial.

Rugam pe Bunul Dumnezeu si pe Sfantul Apostol Andrei, sub a carui ocrotire ne-am aflat inca de la inceputuri si a carui ajutor l-am simtit mereu, sa ne daruiasca noua tuturor, acum la cea aniversar, tinerilor din toate generatiile, sanatate, pace, liniste si multumire sufleteasca pentru jertfa noastra, mica sau mare, pe care am adus-o la ASCOR.

 

Alese multumiri celor ce de-a lungul celor 20 de ani de activitate ASCOR, au ocupat functia de Presedinte

 

1993 – 1995 – Presedinte Iulian Solca – in prezent Manager al unei firme

1995 – 1997 – Presedinte Gelu Aron – in prezent Preot, Secretar al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos

1997 – 1999 – Presedinte Costel Celmare – in prezent Inginer

1999 – 2001 – Presedinte Marius Daniel Popa – in prezent Preot si Consilier Cultural

2001 – 2003 – Presedinte Cosmin Mirica – in prezent Director in cadrul unei Companii Multinationale

2003 – 2005 – Presedinte Codrut Mirica – in prezent Director in cadrul unei Companii Multinationale

2005 – 2007 – Presedinte Ciprian Posirca – in prezent Director in cadrul unei Companii

2007 – 2009 – Presedinte Adrian Ghiorghita – in prezent Profesor de Matematica

2009 – 2011 – Presedinte Florin Mureseanu – in prezent Profesor de Chimie

2011 – 2013 – Presedinte Codrut Mirica – in prezent Director in cadrul unei Companii Multinationale

 

 

Codrut Mirica

Presedinte ASCOR Galati in mandatul 2011-2013

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar