Proiecte finalizate 2013

Proiectul „Moara de lumina” si-a deschis portile

Dupa ce timp de un an de zile, o echipa formata din 12 voluntari ASCOR, a reusit nu doar sa se apropiae de cei 25 de copilasi care frecventau alaturi de parintii lor, biserica parohiei, dar au si pornit impreuna la un proiect extrem de frumos, constand in organizarea de activitati saptamanale, educationale si culturale, iata ca, la initiativa unor institutii galatene, extrem de inimoase si cu o activitate dedicata tinerilor, copiilor si varstnicilor, demna de apreciat, am ajuns la un punct deosebit de important care marcheaza o maturitate a acestui proiect.

In dimineata zilei de Sambata, 23 februarie, pe o vreme foarte mohorata, acesti 25 de copilasi, extrem de frumosi si la chip dar si la suflet, s-au aflat in centrul atentiei.
Pentru ei, Fundatia”Inima de Copil” din Galati, Gradinita cu program prelungit „Camil Ressu – nr. 29” din Galati, Clubul de voluntari IMPACT ai Colegiului National „Mihail Kogalniceanu” Galati si alte cateva institutii, au dotat, modernizat, utilat si au adus in conditii deosebit de frumoase, gratie voluntarilor de la Impact CNMK, o sala de clasa a Gradinitei din cartierul galatean, sala pusa la dispozitie prin deosebita bunavointa a dnei. director Verginica Busuioc.

 

La inaugurare au luat parte directorii tuturor institutiilor implicate in proiect, alaturi de copilasi si de parintii acestora.

 

De la eveniment nu putea lipsi nici parintele paroh, care a sfintit noua sala de clasa si a tinut un cuvant deosebit de frumos pentru toti cei prezenti, dand totodata si numele acestui loc, drept „Moara de lumina”, asigurand pe pe toti cei care au ajutat la realizarea acestui proiect, faptul ca au reusit sa aduca lumina si caldura pentru cei 25 de copilasi ce vor veni saptamanal aici.

ASCOR Galati va continua si va diversifica pe viitor, alaturi de institutiile sus mentionate, programele cu acesti copii.
Astfel aici, saptamanal, copiii isi vor face temele pentru a doua zi, vor invata bunele maniere, vor invata cantece, poezii, vor invata sa picteze, sa deseneze, sa se comporte cu aproapele, se vor organiza actiuni ecologice, toate acestea incepand intai cu participarea la slujbele din biserica parohiei.

Multumim din suflet celor ce au reusit sa aduca la bun sfarsit acest frumos proiect, pe care noi, cu siguranta il vom duce cat mai departe:

Fundatia”Inima de Copil”

Gradinitia cu program prelungit „Camil Ressu” – nr. 29 din Galati

Clubul de voluntari IMPACT ai Colegiului National „Mihail Kogalniceanu” Galati

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar