Proiecte finalizate 2013

Pelerinajul de primăvară ASCOR

Jurnalul unui pelerin…

Ziua de 18 mai ne-a gasit impreuna dis de dimineata in fata Catedralei Arhiepiscopale, pregatiti pentru pelerinajul care avea sa ne bucure sufletele. Asadar impreuna cu parintele Teofil ne-am rugat pret de cateva minute pentru ziua randuita de Dumnezeu pentru acest frumos pelerinaj.

Am poposit mai intai la Manastirea Gologanu (Nasterea Maicii Domnului) din comuna Cudalbi, unde am fost primiti cu dragoste si smerenie de maica stareta stavrofora Mariani Popa, care ne-a facut o scurta prezentare a manastirii si ne-a binecuvantat cu bucurie spre a ne continua periplul manastiresc.

A urmat mai apoi un scurt popas la Manastirea “Sfintii Brancoveni” din satul Carlomanesti unde parintele ieromonah Nicodim, bucuros de prezenta ascorenilor, a depanat ceva amintiri, ne-a prezentat pe scurt istoricul sfantului locas de rugaciune si ne-a impartasit cateva cuvinte spre folosul nostru duhovnicesc.

Pelerinajul ne-a purtat si catre Manastirea “Adam”, cunoscuta si indragita de multi dintre pelerini mai ales datorita icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului dar si a cadrului natural in care aceasta se gaseste. Aici ne-a oprit putin pentru a admira imprejurimile si a ne bucura de mireasma salcamilor abia infloriti.

Am trecut apoi pragul judetului vecin Vaslui, unde am patruns in frumosii codri ai Bujorenilor; drumul de acces catre manastire vegheat de troite avea sa ne prefateze frumosul locas sfant din inima padurii. Ne-a oprit asadar la Manastirea “Bujoreni”, unde am fost asteptati si primiti cu bucurie de parintele staret protosinghel Euharist. Impreuna cu acesta am vizitat tot complexul manastiresc si gospodariile anexe. Ne-am inchinat sfintelor moastele izvoratoare de mir din biserica de iarna. Grupul pelerinilor au ramas placut impresionati de ravna in lucrarea sfanta a celor cateva zeci de vietuitori din obstea manastirii.

In drumul spre casa am trecut cu bucurie pe la Manastirea “Vladimiresti” care ne-a intampinat cu sfanta slujba a privegherii. Am slavit impreuna cu maicile “Invierea lui Hristos” iar apoi am vizitat cimitirul manastirii si capela sau biserica veche dar si mormantul maicii Veronica intemeietoarea sfantului locas. Maica Ieronima ne-a prezentat istoricul manastirii dar si imprejurimile, ne-a impartasit cateva cuvinte spre folos duhovnicesc.

Am plecat apoi spre Galati cu totii, mult mai bogati duhovniceste mai incarcati spiritual, increzatori si bucurosi, intelegand ca de fapt pelerinajul este un mijloc sacru al existentei fiecaruia.

Multumim tuturor celor 36 de pelerini care au simtit bucuria de a ne insoti in acest frumos pelerinaj de primavara, organizat de ASCOR Galati, atat membri cat si studenti care au venit pentru prima oara, asteptandu-i pe toti sa revina la actiunile, proiectele si pelerinajele organizate de noi.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar