Proiecte finalizate 2013

Moment de bilant pentru Proiectul “MOARA DE LUMINA” de la FILESTI

In ziua de duminica, 9 iunie, incepand cu orele 12.00, ASCOR Galati, alaturi de partenerii sai, reprezentanti ai Gradinitei nr. 28 “Camil Ressu”, ai Fundatiei “Inima de Copil”, ai Clubului de voluntari “Impact-CNMK” impreuna cu doamnele profesoare si tinerii elevi de aici, Gradinitei “Neni”, precum si parintele paroh George Postolache, au evaluat cu totii, activitatea desfasurata in ultimele luni in cadrul Proiectului social si educational, intitulat “Moara de Lumina”, de care echipa de voluntari ASCOR se ocupa, in cartierul Filesti, alaturi de toti partenerii sai mentionati mai sus, atat directori, doamne profesoare dar si tineri voluntari, cu totii fiind, extrem de inimosi. Aceasta analiza s-a facut la finalul acestui an scolar, urmand ca beneficiarii directi ai proiectului, copiii, sa intre curand in vacanta de vara.

Astfel, ziua a inceput cum era si firesc, prin participarea la slujba Sfintei Liturghii, la biserica din sat, dupa care s-a continuat in cadrul gradinitei, loc unde erau deja prezenti un numar de 30 de copilasi, tineri voluntari, domni si doamne profesoare, domni si doamne presedinti ai diferitelor ONG-ri din Galati, dar si domni si doamne directoare, implicate.

S-a prezentat un scurt raport al activitatilor desfasuarate aici, raport din care a reiesit faptul ca in ultimele luni, numarul copiilor care doresc sa vina aici la gradininita, in cadrul proiectului acestuia, s-a inmultit de la 20 la 33 de copii, faptul ca echipa de voluntari ASCOR, care se ocupa de acesti copii saptamanal, s-a imbogatit ajungand la 12 membrii, faptul ca toti copiii sunt extrem de multumiti si isi doresc sa vina aici mereu, faptul ca se desfasoara activitati ca: meditarea la obiectele scolare unde copiii au probleme, invatarea de cantece, poezii, dansuri, reguli de buna maniera, de circulatie, realizarea de icoane, felicitari, martisoare, colorarea unor desene, realizarea de jucarii, diferite jocuri, activitati ecologice si gospodaresti.

S-a mentionat faptul ca saptamanal, acesti copii primesc cate o gustare din partea ASCOR dar si a parintelui paroh, care sprijina foarte mult acest proiect.

Toate aceste puncte de pe ordinea de zi a bilantului ne-au facut sa ne bucuram, sa fim mandri de noi toti, de munca si de realizarile noastre, sa ne dorim mai mult si sa multumim lui Dumnezeu pentru tot.

Dupa acest moment au urmat luari de cuvant a reprezentantilor tuturor ONG-urilor si institutiilor prezente, care au tinut sa felicite, sa multumeasca, dar sa si sa propuna si sa promita in acelasi timp, noi si noi proiecte, donatii si idei de colaborare si sprijinire, pentru viitor.

La final, dupa cuvantul parintelui paroh, si dupa ce s-a terminat si scurta rugaciune de multumire oficiata de acesta, copiii au fost invitati sa guste din agapa pregatita.

Multumim tuturor din suflet, pentru prezenta, pentru implicare si nadajduim ca pentru la toamna, cand vom reveni, sa o facem cu idei noi si forte proaspete.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar