Proiecte finalizate 2013

Schimbul de experienta inter-religios, desfasurat anual intre ASCOR Galati si studenti din Tubingen - Germania

Si in acest an, pentru a 17 a oara, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu, sa participam la intalnirea organizata intre Arhiepiscopia Dunarii de Jos si Episcopia Bisericii Protestante de Baden Wurttemberg – Germania, la nivel de tineri, respectiv, ASCOR Galati si tineri studenti teologi germani. De aceasta data, noi fiind gazde.

Intalnirea a avut loc in perioada 01 – 11 August a.c. si a adus laolalta 13 tineri studenti la teologie protestanta din Tubingen si 20 de studenti la teologie ortodoxa, din cadrul ASCOR Galati.

Tot acest dialog s-a desfasurat cu binecuvantarea IPS Arhiepiscopul nostru Casian Craciun, al Dunarii de Jos, si a purtat tema generica: „Dialogul dintre tineri – Speranta pentru viitorul Europei crestine”.

Ca in fiecare an, programul a cuprins si o parte teologica, religioasa, pentru ca tinerii germani sa cunoasca la modul practic ce inseamna si cum se organizeaza o manastire ortodoxa, o biserica de parohie, un centru social, o gradinita cu program religios, toate acestea fiind incluse in program, ei avand posibilitatea sa le viziteze si sa discute cu responsabili si cu persoanele de aici.

Programul a inclus si participarea la slujbe, slujbele de seara, de dimineata, slujba Paraclisului Maicii Domnului, Sfanta Liturghie, dar si la seminarii, discutii si dialoguri pe teme ce au fost gandite in asa fel incat acestia sa poata intelege mai bine biserica noastra ortodoxa romana.

Au putut discuta mult cu credinciosi din parohii, cu preoti parohi, cu maicile si calugarii starete si stareti, carora acestia le-au adresat o multime de intrebari interesante si la care au primit raspunsuri ce i-au multumit pe deplin.

Credem ca a fost un schimb deosebit de reusit, din care, atat noi cat si ei, am invatat foarte mult. Am putut sa le aratam o mica parte din comoara noastra nepretuita, care este ortodoxia, motiv pentru care suntem bucurosi.

Multumim tuturor celor implicati, parohii, manastiri, centre sociale, preoti si tineri, pentru tot sprijinul si increderea acordata.

Multumim intr-un mod cu totul special Inaltpreasfintiei Sale dr. Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, pentru tot ajutorul si grija purtata.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar