Proiecte finalizate 2013

"Lumina Sfantului Andrei" purtata pe strada Domneasca de studentii ASCOR

Este deja un lucru bine stiut faptul ca, an de an, studentii ASCOR aduc multumire Sfantului Apostol Andrie, ocrotitorul lor, pentru darurile revarsate de Dumnezeu asupra lor, multumita rugaciunilor sale.

Astfel, multumirea este inteleasa de catre studenti si prin „Pelerinajul Luminii” sau "Lumina Sfantului Andrei", procesiunea pe care ei o organizeaza in ajunul sarbatorii, purtand lumanari aprinse si inaltand cantari "apostolului romanilor".

Si in acest an, studentii care au participat la aceasta frumoasa manifestare, au fost in numar mare, ceea ce arata folosul acestui pelerinaj.

Tinerii au plecat de la Catedrala Arhiepiscopala, imbracati in costume populare, purtand in maini icoana Sfantului Apostol Andrei si faclii luminoase, pe strada Domneasca, pana la Biserica "Sfantul Apostol Andrei" din cadrul Seminarului Teologic, unde au fost asteptati de parintii slujitori si de elevii seminaristi, la ceasul "litiei". Dupa ce s-au inchinat si s-au rugat vreme de o ora, grupul de „pelerini” s-au intors din nou spre Catedrala Arhiepiscopala.

Este un moment pe care tinerii il traiesc cu bucurie, lumina pe care ei o poarta insemnand tocmai bucuria si nadejdea Invierii, tineretea si multumirea adusa de ei, Sfantului Andrei.

Acest pelerinaj pe strazi, vrea sa simbolizeze drumul pe care Apostolul Andrei l-a strabatut prin aceasta parte a tarii, propovaduind credinta, aducand pe multi la Hristos, fiind un adevarat "pescar de oameni".

 

Calendar