Proiecte finalizate 2014

Schimb de experienţă între ASCOR Galaţi şi studenţii protestanţi din Germania

Anul acesta, delegația A.S.C.O.R. Galați a fost părtașa celui de-al 18-lea schimb de experiență inter-cultural și inter-teologic cu studenții din Tubingen, Germania. Tema propusă de către aceştia, „Sources of our Faith” – “Sursele credinţei noastre”, nu a rămas doar la nivel teoretic, ci fiecare din noi a putut pleca acasă cu dovada clară că cele 10 zile au fost adevărate surse de credință, atât prin locurile deosebite vizitate, cât și prin numeroasele întâlniri și discuții purtate între noi. 

 

Astfel, ajunși cu nerăbdare în Germania, ne-am putut bucura cu toţii de cele 5 zile în care am fost cazați în casa studenţilor teologi evanghelici, anume în Căminul lor din Tubingen. 

Apoi ne-am bucurat de priveliştea râului Neckar ce-l împrejmuia frumos și de panorama frumoasă ce nu o puteai în totalitate cuprinde cu privirea. Programul a continuat cu vizita la Departamentul General de Asistență Socială din cadrul Bisericii Evanghelice din Wurttemberg. Momente unice au fost şi întâlnirea cu Președintele Sinodului Bisericii Evanghelice de Baden Wurttemberg, dar și cu Excelența Sa, Episcop dr. h. c. Frank Otfried July, în cadrul Episcopiei Lutherane Evanghelice de Baden Wurttemberg.

Din întâlnirile avute, am putut cunoaște munca deosebit de bine pusă la punct pe care ei o depun şi şi-o asumă în domeniul asistenţei sociale, a protecției persoanelor cu nevoi speciale, dar şi în domeniul relațiilor ecumenice cu toate bisericile din lume.

Zilele frumoase au continuat și în a 2-a parte a șederii noastre în Germania, anume la Schloss Beuggen, unde orășelul Rheinfelden a fost liantul ce ne-a îndrumat spre cele 2 orașe turistice, întreite (cultural, istoric, religios) ca atracție, Strasbourg și Basel.

Cele opt seminarii interactive susținute atât de partea germană, cât și de cea română au fost surse de cunoaştere reciprocă, dar şi exemplu de mărturii proprii ale fiecărora dintre noi, români sau germani.

Vizitarea Parohiei Ortodoxe Române „Sf. Gheorghe” din Tubingen, a Parohiei Evanghelice din Schramberg, la bunul nostru prieten, Pastor Michael Jonas, a „inimii” Dunării, locul de unde izvorăște aceasta și a numeroaselor altor locuri deosebite vizitate, toate acestea au fost sursele unor noi prietenii în care punctul principal comun a fost credința.

Schimbul de experiență s-a încheiat cu o frumoasă seară culturală românească, prin dans popular autentic, cântec și voie bună.

Ne-am apropiat mult în aceste zile de studenţii germani, i-am putut cunoaşte foarte bine şi ni i-am făcut foarte buni prieteni.

Multumim tuturor celor care au făcut posibilă această unică şansă pe care am avut-o, de a cunoaşte Biserica Evanghelică de Baden Wurttemberg şi tinerii care o slujesc, menţionând în mod deosebit pe Înaltpreasfinţitul nostru Părinte, dr. Părinte Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar