Proiecte finalizate 2014

Dialog de Seară pentru studenţii ASCOR, pe tema Bioeticii

Începând cu această toamnă, ASCOR Galaţi şi-a propus să  vină în întâmpinarea studenţilor din Campusul Universitar „Al. I. Cuza” din Galaţi, cu un proiect nou şi anume cu organizarea unor dialoguri de seară, săptămânale, restrânse, ce vor avea loc în sala de conferinţe a Capelei ASCOR a Studenţilor, ce a fost de curând modernizată şi împodobită cu pictură.

Acest proiect duhovnicesc îşi propune ca, atât invitatul cât şi studenţii, să poată lega în fiecare săptămână, câte un dialog prietenesc, apropiat şi sincer, atmosfera să fie una de familie iar întrebările unora faţă de ceilalţi să fie punctuale, deschise şi bine intenţionate, pentru a se putea astfel ajuta şi întări reciproc.

Un astfel de dialog duhovnicesc de seară a avut loc şi marţi, 28 octombrie, de la orele 19.00, când invitatul special al ASCOR a fost părintele Conf. Univ. Dr. Leontin Popescu.

Acesta, spre marea bucurie a studenţilor prezenţi a vorbit deosebit de frumos, printr-o abordare teologică dar foarte pe înţelesul lor, despre Contracepţie - ca împotrivire a concepţiei dumnezeieşti.

Tema a fost una foarte actuală, tinerească iar datorită acestui fapt întrebările, comentariile, nelămuririle dar şi nemulţumirile tinerilor, au fost multe.

La final, tinerii prezenţi au fost de părere că acest dialog a fost o reuşită şi că răspunsurile dar şi abordarea temei i-a ajutat mult în a le limpezi nedumeririle cu privire la această tema.

Vor urma şi alte dialoguri se seară, de interes pentru tineri, pe teme ce se încadrează în domeniul bioeticii.

 

Calendar