Proiecte finalizate 2014

Pelerinajul Luminii - Lumina Sfântului Andrei (2014)

În ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, conform unei frumoase tradiţii păstrate de către ASCOR Galaţi în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a desfăşurat Pelerinajului Luminii – Lumina Sfântului Apostol Andrei.

Şi anul acesta, evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în cooperare cu filiala noastră a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi a Ligii Studenţilor din Galaţi. 

La ceas de Vecernie, zeci de tineri studenţi,  îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular, s-au adunat în faţa Catedralei Arhiepiscopale de unde, cu torţe şi lumânări aprinse în mâini, au pornit în procesiune până la capela „Sfântul Apostol Andrei“ a Seminarului Teologic gălăţean.

În timpul procesiunii, tinerii entuziaşti au intonat  troparele Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfinţilor Martiri Brâncoveni, precum şi alte cântări bisericeşti specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

La sosirea în capela seminarului, studenţii pelerini au fost întâmpinaţi de tinerii elevi seminarişti cărora le-au oferit „Lumina Sfântului Apostol Andrei“.

Prin acest pelerinaj, tinerii studenţi doresc, an de an, să aducă prinos de mulţumire Sfântului Apostol Andrei, pentru toate darurile pe care le primesc de la Dumnezeu, prin ale sale rugăciuni.

 

Calendar