Proiecte finalizate 2015

Pelerinajul Tinerilor la Mănăstirea Buciumeni (articol)

Anul acesta, la data de 1 iunie 2015, când toți credincioșii au prăznuit Sărbătoarea Sfintei Treimi, după frumoasa tradiţie creată, noi toţi cei de la ASCOR Galaţi, alături de câteva mii de elevi, de la toate liceele din eparhie, dar şi studenți și asociații creștine, am participat la Pelerinajul Tinerilor de la Mănăstirea Buciumeni.

Încă de la primele ore ale dimineţii, ne-am întâlnit cu toţii pe platoul din fața Catedralei Arhiepiscopale, unde, Arhiepiscopul nostru, dr. Casian Crăciun, al Dunării de Jos, a rostit o rugăciune pentru a avea un Pelerinajul cu folos, urmând ca apoi să pornim la drum, în cele 6 autocare puse la dispoziţie de către Arhiepiscopia Dunării de Jos. 

În fiecare autocar, pe lângă tinerii elevi, au fost prezenţi studenţi, seminarişti dar şi câte un grup de voluntari ASCOR, meniţi special pentru a purta discuții şi a le prezenta acestora, activităţile pe care noi le organizăm zilnic la ASCOR, invitându-i şi pe ei, să vină alături de noi.

În jurul orei 09.00, când noi ajunseserăm la mănăstire, clopotele băteau deja pentru slujbă, răsunând toţi codrii de jur împrejurul mănăstiri. Cu toţii, preoţi şi tineri, am pornit spre altarul din pădure, alături de Înaltpreasfinţia Sa, Arhiepiscopul nostru, dr. Casian Crăciun.

La finalul slujbei, toţi cei prezenţi au primit câte un prânz, pregătit cu multă dragoste de măicuţele de la mănăstire.

Începând cu ora 14.00, ne-am găsit fiecare câte un loc în pădure pentru a lua parte la partea cea mai interactivă şi interesantă parte a acestui pelerinaj, şi anume Atelierele de Discuţii, ce s-au dovedit a fi extrem de tematice, punctuale şi foarte bine argumentate. În total, cele trei mii de tineri au fost împărţiţi 15 grupe de discuţii, fiecare tratând câte o altă temă de interes pentru tineri, coordonate fiind de câte un preot, professor.

 

După câteva ore bune de discuții, prezentări și întrebări, la care cu siguranţă că s-au găsit şi răspunsurile dorite, am plecat cu toţii spre casă. Pe drum, nu mai vorbea nimeni, semn că fiecare îşi fixa concluziile şi trăirile pe care le-a avut în aceste clipe petrecute la mănăstire, clipe desprinse parcă de realitatea atât de agitată şi de obositoare în care trăim, clipă de clipă.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar