Proiecte finalizate 2016

Ascor Galaţi în Pelerinaj la moaştele Sfântului Dimitrie din Basarab (articol)

Anul acesta, cu prilejul pomenirii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, din Basarab şi a aducerii moaştelor mult iubitului Sfânt Arhidiacon Ştefan, la invitaţia fraţilor noştri de la ASCOR Bucureşti, un grup format din 18 studenţi, membrii ASCOR Galaţi, având binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, am avut marea bucurie de a participa la toate manifestările prilejuite de acest eveniment.

 Acest scurt pelerinaj în capitala româniei a însemnat pentru fiecare dintre noi, o frumoasă “expediţie” duhovnicească, prilejuindu-ne mult entuziasm tineresc dar şi bucurie, linişte şi folos.

Pelerinajul a început pe “Colina Bucuriei”, unde cu toţii ne-am putut închina moaştelor Sf. Cuv. Dimitrie Basarabov, a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, reprezentând momente dătătoare de multă bucurie. A continuat apoi cu vizitarea mănăstirii Radu Vodă, un loc minunat, unde cu toţii ne-am închinat moaştelor Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina. A urmat vizitarea altor biserici şi mănăstiri unde am aflat multe detalii arhitecturale, culturale şi istorice, foarte importante pentru noi.

În plan recreativ membrii de la Ascor Bucuresti nu ne-au lipsit de surprize. În micul dar foarte intimul şi primitorul lor sediu, aflat în autenticul centru vechi al capitalei, ne-au primit cu multă dragoste şi emotie, cântând împreună cu noi colinde şi jucând tot felul de jocuri antrenante.

Palatul Parlamentului şi Catedrala Mantuirii Neamului au reprezentat alte două obiective demne de tot efortul depus pentru a fi privite.

La nivel duhovnicesc, o clipă din privegherea prinsă la mănăstirea Stavropoleos din Centrul Vechi şi mai apoi Liturghia de duminică, la mănăstirea Radu Voda, ne-au transmis căldura şi autenticitatea credinţei noastre ortodoxe, cum nu am mai trait nicăieri, paradoxal, acest lucru fiind posibil chiar în inima unui oras cu standarde atât de occidentale.

Oboseala şi emoţiile au fost trecute cu vederea odată cu dragostea, bucuria şi deschiderea fraţilor noştri de la Bucureşti, Iaşi, Tulcea, Bacău şi Târgovişte cu care am petrecut momente atât de faine.

Concluzionând, putem afirma faptul că rugăciunea, dragostea şi bucuria au fost stările şi sentimentele pe care le-am simţit permanent. Acestea ne-au ajutat să ne cunoastem mai bine, atât noi între noi şi noi, cât şi noi cu alţi fraţi.

Mulţumim gazdelor noastre pentru tot.

Slavă Lui Dumnezeu pentru toate.

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar