Proiecte finalizate 2017

ASCOR Galaţi a participat la Consfătuirea Naţională ASCOR București 27 - 29 oct.

Anul acesta, în perioada 27-29 octombrie, la invitaţia ASCOR Bucureşti, având binecuvântarea Înaltpreasfinşitului nostru Părinte, dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ne-am bucurat să participăm, alături de multe filiale ASCOR din toată ţară, la Consfătuirea Naţională a ASCOR.

Deschiderea evenimentului a avut loc vineri, 27.10.2017, în sala „Dumitru Stăniloae” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, unde fiecare participant s-a prezentat, iar preşedintele fiecărei filiale a prezentat un raport cu cele mai importante activităţi desfăşurate în anul 2017.

Cele 13 filialele prezente, din cele 24 filiale existente la nivel naţional, au fost: ASCOR Arad, ASCOR Braşov, ASCOR Baia Mare, ASCOR Bacău, ASCOR Bucureşti, ASCOR Constanţa, ASCOR Chişinău, ASCOR Craiova, ASCOR Galaţi, ASCOR Iaşi, ASCOR Ploieşti, ASCOR Sibiu, ASCOR Suceava.

Printre subiectele aflate pe ordinea de zi, s-au aflat: cele referitoare la legalitatea juridică a fiecărei filiale, sursa de finanțare a fiecăreia, relaţia cu ierarhul locului, suportul financiar şi logistic pe care îl au filialele în plan local, din partea eparhiei şi a autorităţilor, precum şi din partea universităţii.

În ziua de sâmbătă, 28.10.2017, toţi reprezentanţii filialelor ASCOR din ţară au participat la Şedința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, dedicată Anului Omagial și Comemorativ 2017, şedinţă ce a avut loc în Aula Magna ,,Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei.   

Prezenți la acest eveniment au fost PF Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, PF Anastasie, Arhiepiscopul Tiraniei, Durresului și a întregii Albanii, PF Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și din Slovacia și alți ierarhi din Biserici Ortodoxe.

Evenimentul a debutat cu prelegerea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În continuare, au fost prezentate discursurile Întâistătătorilor și șefilor delegațiilor Bisericii Ortodoxe referitoare la dificultățile mărturisirii credinței ortodoxe din timpul regimului comunist și importanța libertății religioase astăzi.

De asemenea, a urmat prezentarea unor volume apărute recent la Editurile Patriarhiei Române în contextul Anului omagial și comemorativ 2017; Patriarhia Română, Reședința Patriarhală;Album Patriarhul Justinian, Dicționarul clericilor și mărturisitorilor.

La finalul ședinței am vizionat filmul documentar Patriarhul Justinian realizat de Trinitas TV, după care am vizitat Expoziția de fotografie ,Justinian Patriarhul din Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhal.

După această întrunire, delegaţiile ASCOR au servit masa de prânz în cadrul Schitului Măgureanu, urmând ca apoi să continuăm şedinţele de lucru în acceaşi Sală Dumitru Stăniloae, până seara, când au avut loc şi concluziile.

Duminică, 29.10.2017, reprezentanţii filialelor ASCOR din ţară, au participat la Slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhală, iar apoi a avut loc un pelerinaj la mai multe biserici şi mănăstiri din Bucureşti, precum şi vizitarea Muzeului Ţăranului Român. 

Mulţumim organizatorilor pentru tot.

Slavă lui Dunezeu pentru toate !

Consiliu
de conducere
  • Președinte:
   Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Mihai Jalbă
  • Vice Președinte:
   Florentina Radu
  • Secretar:
   Florentina Simona Atanasiu
  • Secretar:
   Ana Maria Șoga
  • Consilier:
   Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul Centrului Eparhial
 • Capela Studenților
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  Cămin LSG, mansarda
 • Atelier de Creatie
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol
 • Atelier de Pictura
  Campusul Univ. A.I.Cuza
  Cămin A, demisol

Calendar