Proiecte finalizate 2017

„Pelerinajul Luminii” organizat de ASCOR Galaţi

În ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, conform unei frumoase tradiţii păstrate în Arhiepiscopia noastră, cu toţii, membrii ASCOR Galaţi, împreună cu cei din Liga Studenţilor din Galaţi, am organizat Pelerinajului Luminii – Lumina Sfântului Apostol Andrei, ajuns anul acesta la cea de a XVII-a ediţie.

La procesiune am avut deosebita bucurie de a participa şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care ne-a binecuvântat pe toţi cei 150 de tineri studenţi, unii dintre noi îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular.

De la Catedrala Arhiepiscopală, am pornit cu toţii, cu entutiasm şi bucurie, cu torţe şi lumânări aprinse în mâini, către capela Seminarului teologic ocrotită de Sfântul Apostol Andrei, intonând pe tot parcursul procesiunii troparele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul şi alte cântări bisericeşti specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

La sosirea în capela seminarului, am fost întâmpinaţi de tinerii elevi seminarişti cărora ne-au oferit „Lumina Sfântului Apostol Andrei“.

Prin acest pelerinaj, dorim cu toţii, an de an, să aducem prinos de mulţumire Sfântului Apostol Andrei, pentru toate darurile pe care le primim de la Dumnezeu, prin ale sale rugăciuni.

 

Calendar