Proiecte finalizate 2018

„Marşul pentru viaţă“ în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În ziua de 24 martie 2018, ca şi în alte localităţi din ţară şi din Republica Moldova, în opt localităţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc „Marşul pentru viaţă“. Evenimentul, iniţiat de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă“, a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului

Părinte Casian, prin cooperare, de către Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“, Asociația „Familie și Dăruire“, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România – filiala Galaţi, Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie“ – filialele Galaţi, Brăila şi Tecuci şi „Asociaţia Medicilor

Creştini din România“ – filialele Galaţi şi Brăila.

Cea de-a VIII-a ediție a manifestării, aşezată sub genericul „O lume pentru viață“, s-a dorit un apel pentru susţinerea familiei creştine, atât de provocată în contextul secularizant actual şi o pledoarie a societăţii civile de la Dunărea de Jos, de conştietizare a celui mai frumos şi preţios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului – viaţa.

Prin manifestarea de astăzi s-a urmărit și atragerea atenției pentru sprijinul ce trebuie acordat femeilor aflate în criză de sarcină și care sunt atât de vulnerabile.

În municipiul Galaţi, începând cu ora 11.30, creştini de toate vârstele, dar îndeosebi tineri – elevi, studenţi şi familii cu mulţi copii s-au adunat și au participat la biserica „Sfânta Ana“, la citirea „Acatistului Bunei Vestiri“, apoi așezați în coloană, cu pancarte și pliante ce conțin mesaje de suținerea a vieții, au străbătut oraşul, pe Bulevardul Brăilei, până la biserica „Pogorârea Sfântului Duh și Sfântul Stelian“, în vecinătatea căreia se află cel mai mare parc din municipiu amenajat pentru copii. Coloana impresionantă de creştini a fost cel mai grăitor argument că obiectivul esenţial al acţiunii a fost bine receptat şi atins.

La final, pc. pr. Lucian Petroaia, vicar eparhial, a transmit mesajul de binecuvântare al Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, pentru toți participanții și susținătorii vieții.

„Acest imbold de care are nevoie lumea românească astăzi, aflată într-un mare impas, poate regenera, poate aduce o împrospătare în ceea ce înseamnă mentalitatea noastră privind viața.

Aceste manifestări, aceste dorințe ale oamenilor, ale tinerilor în special de a recunoaște darul dumnezeiesc al vieții, darul prin care noi venim la ființă, la viață și suntem chemați astăzi, în ajun de Bună Vestire, să recunoaștem că, așa cum noi ne-am aprins candela vieții de la părinți și de la înaintași, suntem datori să predăm mai departe această lumină“, a spus părintele vicar.

 Evenimentul s-a încheiat cu rostirea de rugăciuni și intonarea de cântări închinate Maicii Domnului.

Consiliu
de conducere
  • Președinte: Codruț Mirică
  • Vice Președinte:
   Andrei Așchiopoaei
  • Vice Președinte:
   Iulian Măcișanu
  • Vice Președinte:
   Georges Vîrgolici
  • Secretar: Florentina Radu
  • Consilier Media:
   Nicolae Păun
  • Telefon Secretariat:
   0743 953 193
Sedii
ascor galati
 • Birou Administrativ
  in cadrul centrului eparhial
 • Capela Studențeasca
  campusul univ. A.I.Cuza
  căminul H
 • Centru Activitați Culturale
  cămin LSG, mansarda

Calendar