Reteta de post : ,,Bulgur cu legume”

Vom spune doar atât : ,,Bulgur cu legume”.

O rețetă de post foarte ușor de făcut și minunată de împărțit cu cei dragi.

Este un aliment foarte sanatos, are consistenta usor crocanta si gust subtil de nuca. Este foarte satios, contine multe fibre si are multiple beneficii pentru sanatate.

Ingrediente bulgur cu legume

 

200 gr bulgur

1 dovlecel tip zuchini

1 ardei Kapia

1 fir praz

3 fire ceapa verde

3 linguri ulei masline

sare

piper

 

1. Punem bulgurul intr-un bol.

2.Apoi avem doua variante, fie fierbem bulgurul timp de zce minute, fie il lasam in apa sa se umfle pentru 30 minute. In amble variante proportia trebuie sa fie o masura orez, trei masuri apa.

3. Il rasturnam intr-o sita si il lasam la scurs.

4. Cat se scurge bulgurul pregatim legumele. Taiem dovlecelul feliute, ardeiul il taiem fideluta iar prazul il vom taia rondele. Punem legumele intr-un wok (sau o tigaie mai adanca) impreuna cu uleiul de masline.

5. Lasam legumele pe foc atat cat sa se inmoaie usor, dar sa isi pastreze textura crocanta. Adaugam sarea si piperul proaspat rasnit.

6. Adaugam bulgurul peste legume.Amestecam.

7.Punem intr-un bol bulgurul cu legume si adaugam deasupra ceapa verde taiata marunt.

Poftă bună! 

 

Consiliu
de conducere
    • Președinte:
      Codruț Mirică
    • Vice Președinte:
      Mihai Jalbă
    • Vice Președinte:
      Florentina Radu
    • Secretar:
      Florentina Simona Atanasiu
    • Secretar:
      Ana Maria Șoga
    • Consilier:
      Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
  • Birou Administrativ
    in cadrul Centrului Eparhial
  • Capela Studenților
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Căminul H
  • Centru Activitați Culturale
    Cămin LSG, mansarda
  • Atelier de Creatie
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Cămin A, demisol
  • Atelier de Pictura
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Cămin A, demisol

Calendar