Orez cu varză de la Muntele Ahos

Rețetă

Orez cu varză de la Muntele Ahos

 

Ingrediente:

1 varză

1 cană de orez

4 tulpini de ţelină mărunţite

2 cepe mari tocate

4 căţei de usturoi mărunţiţi

2 foi de dafin

oregano

chimen

scorţişoară

300 ml de ulei

sare

piper

1 pahar de vin roşu

5 roşii (date pe râzătoare) sau 2 linguri de bulion (puţin diluat)

 

Instructiuni:

1) Se spală şi se curăţă varza de frunzele exterioare. Se îndepărtează cotorul şi se taie frunzele în fâşii de 2 cm.

2) Se pun la fiert împreună varza, orezul, ţelina, ceapa, usturoiul, foile de dafin, sarea, uleiul şi se completează cu apă. Cratiţa se acoperă cu un capac.

3) Se prepară un amestec de roşii sau bulion cu oregano, chimen, vin, scorţişoară şi piper care se adaugă peste varză.

4) Se amestecă bine şi se lasă pe foc până când scade sosul. ATENŢIE să nu se prindă mâncarea!

Poftă bună!

 

Consiliu
de conducere
    • Președinte:
      Codruț Mirică
    • Vice Președinte:
      Mihai Jalbă
    • Vice Președinte:
      Florentina Radu
    • Secretar:
      Florentina Simona Atanasiu
    • Secretar:
      Ana Maria Șoga
    • Consilier:
      Nicolae Păun
Sedii
ascor galati
  • Birou Administrativ
    in cadrul Centrului Eparhial
  • Capela Studenților
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Căminul H
  • Centru Activitați Culturale
    Cămin LSG, mansarda
  • Atelier de Creatie
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Cămin A, demisol
  • Atelier de Pictura
    Campusul Univ. A.I.Cuza
    Cămin A, demisol

Calendar